Σάββατο 14 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ

ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ
ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ

Κατάπιαν τη γλώσσα τους

Η λεηλασία της δημόσιας γης συνεχίζεται και καθημερινά βγαίνουν στην επιφάνεια καινούριες αποκαλύψεις για τα έργα και τις ημέρες αυτών που υποτίθεται βρίσκονται σε υπεύθυνες θέσεις για να υπερασπίζονται τα συμφέροντα του δημοσίου. Μ' άλλα λόγια, έβαλαν το λύκο να φυλάει τα πρόβατα. Αυτό όμως που δημιουργεί μεγάλα ερωτηματικά είναι η απουσία ακόμα και ψιθύρων από τις δεκάδες οικολογικές οργανώσεις πλην ελαχίστων περιπτώσεων που η στάση τους ήταν και παραμένει «καθαρή». Η απάντηση στο ερώτημα έχει να κάνει με τη χρηματοδότησή τους από διάφορα υπουργεία (μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και το ΥΠΕΞ). Ετσι αυτοί που παλιότερα διαμαρτύρονταν ακόμα και για το κλάδεμα ενός δέντρου, σήμερα σιωπούν ένοχα αρκούμενοι στο γλείψιμο μερικών κοκάλων που τους πρόσφεραν οι «πράσινοι ρεαλιστές» (ή αριβίστες) που πρόσφεραν πρόθυμα τις υπηρεσίες τους στην Εταιρία του τ. καταλληλότερου και της παρέας του.

ΟΙΚΟΑΛΙΕΥΜΑΤΑ

Αλλη μια πρωτιά

Αλλη μια πρωτιά (από το τέλος) της χώρας μας με την κυβέρνηση των καταλληλότερων. Μαζί με την Ισπανία έχουμε καταταγεί στην τελευταία θέση ως προς τη διαχείριση των υδάτων. Και να σκεφτεί κανείς ότι διαθέτουμε συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, αφού το 90% των υδάτων είναι επιφανειακά και μόνο το 10% υπόγεια. Βασούλα τ' ακούς;

Γκρίζα Θεσσαλονίκη

Πρόσφατες μετρήσεις που διενήργησε το Εργαστήρι Ρύπανσης Περιβάλλοντος του Χημικού Τμήματος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου έδειξαν ότι οι συγκεντρώσεις από τα σωματίδια (που εισπνέονται) είναι κατά 80% μεγαλύτερες από τα ανώτατα επιτρεπτά όρια. Επίσης, στις βιομηχανικές περιοχές της συμπρωτεύουσας οι ρύποι του αρσενικού και του καδμίου ξεπερνούν επίσης τα ανώτατα όρια. Κύριε Βενιζέλε μας, το σχόλιό σας.

ΚΑΙ ΟΙΚΟΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Mom τ.5

Το ενημερωτικό δελτίο της Εταιρείας για τη μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας κυκλοφόρησε με ένα δισέλιδο κείμενο για τις δράσεις προστασίας δυο περιοχών της χώρας που καλύπτει το «Natura 2000» για την προστασία του συμπαθούς αυτού θηλαστικού. Στο ίδιο έντυπο παρέχονται πληροφορίες για το φορέα διαχείρισης στην Κάρπαθο. Κι ακόμα μαθαίνουμε για το διαγωνισμό ζωγραφικής που διοργάνωσε η Mom στο πλαίσιο προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα «Η φύση της Κιμώλου», το ντοκιμαντέρ για τη μεσογειακή φώκια, τα εγκαίνια του Κέντρου Πληροφόρησης στην Κάρπαθο και την παράσταση «Νεφοκαλικάντζαροι» του Μ. Βερέττα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ