Σάββατο 3 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ

ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ

ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ
Το βαπόρι απ' την Περσία

Αν ζούσε σήμερα ο Τσιτσάνης ίσως να έγραφε μια νέα εκδοχή του περίφημου τραγουδιού του για το «βαπόρι απ' την Περσία», που αυτή τη φορά το εμπόρευμά του θα ήταν τα «μεταλλαγμένα» και το λιμάνι που φόρτωσε, κάπου στην Αμερική. Αυτό που συμβαίνει ανήκει στη σφαίρα του παραλόγου. Πλοία με καθ' όλα νόμιμα εμπορεύματα, ουσιαστικά μεταφέρουν φορτία θανάτου. Μεταλλαγμένα δημητριακά προσπαθούν να περάσουν χωρίς ελέγχους και με δεδομένη την ουσιαστική έλλειψη ελέγχων και ελεγκτικών μηχανισμών, έρχονται και στην Ελλάδα. Μόνο από τύχη εντοπίζονται και κανείς δεν μπορεί να δηλώσει με βεβαιότητα τι ακριβώς συμβαίνει στη χώρα μας. Εκτός από την παραγωγό και εξαγωγό Αμερική την ίδια ευθύνη φέρει η ΕΕ η οποία έδωσε το πράσινο φως της ελεύθερης διακίνησής τους με αστεία όρια ασφαλείας. Το κίνημα ενάντια στα μεταλλαγμένα και η ενημέρωση στους πολίτες κρίνεται αναγκαίο να πυκνώσουν. Γιατί πρόκειται για τη ζωή μας. Κι αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε.

ΟΙΚΟΑΛΙΕΥΜΑΤΑ
Καταγγελίες που πρέπει να ελεγχθούν

Περίεργες καταγγελίες είδαν το φως της δημοσιότητας χωρίς να υπάρξει η παραμικρή συνέχεια! Κοτόπουλα που στις ζωοτροφές τους χορηγούνται αντιβιοτικά, πριν αυτά απορροφηθούν από τον οργανισμό τους, σφάζονται και οδηγούνται στην κατανάλωση. Αυτό σημαίνει ότι ο οργανισμός του ανθρώπου με τον τρόπο αυτό, σε περίπτωση ασθενειών, δεν μπορεί να αναρρώσει με αντιβιοτικά που ήδη υπάρχουν στον οργανισμό του. Φανταστείτε τι έχει να γίνει με τα μεταλλαγμένα!

Προσοχή στις τοπικές ποικιλίες

Μια από τις φροντίδες που πρέπει να έχει το αγροτικό κίνημα στις μέρες που δέχεται πολλαπλή επίθεση από τις πολυεθνικές και την ΕΕ, είναι η διατήρηση με κάθε μέσο και τρόπο των τοπικών ποικιλιών. Το ζήτημα είναι στρατηγικής σημασίας για τη χώρα μας.

ΚΑΙ ΟΙΚΟΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Ολυμπιακοί Αγώνες και Ολυμπιακό Πνεύμα

Ενα βιβλίο που μυεί τα παιδιά μικρής ηλικίας στο πώς ήταν τα Ολυμπιακά αγωνίσματα στην αρχαία Ελλάδα και ποιες ήταν οι επικρατούσες αξίες, είναι πολύ χρήσιμο τόσο για τα ίδια όσο και για τους γονείς τους. Μάλιστα οι συγκρίσεις με το σήμερα των αθλητών-ρομπότ με το ντόπινγκ και τις χορηγούς πολυεθνικές, είναι μια καλή αφορμή και για συγκρίσεις με την αθλιότητα του σήμερα. Συγγραφέας η Μιμικάννα Αναστασάκη και εικονογράφος η Φούλη Μητσιάλη. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΑΤΡΑΠΟΣ μαζί με ένα CD με πρωτότυπη μουσική της Σωτηρίας Αδάμ. Ενα εξαίρετο βιβλίο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ