Σάββατο 22 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ

ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ
ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ

Πρύτανης ή κτηματομεσίτης;

Ο αρχιεπίσκοπος συχνά δηλώνει για το μεγάλο ενδιαφέρον της Εκκλησίας σχετικά με το περιβάλλον. Είπαμε. Το περιβάλλον πουλά. Οταν όμως βρίσκει ελεύθερο χρόνο από τα εκκλησιαστικά σκάνδαλα με τους δεσποτάδες Του και την οργάνωση του πανεπιστημίου Του (ως άλλος Πολυζωγόπουλος), κάνει τις προσπάθειές του για τον αποχαρακτηρισμό και την οικοπεδοποίηση τριών εκτάσεων που ανήκουν στην εκκλησία Του. Στο Καβούρι και τη Βάρκιζα, δηλαδή στο «φιλέτο» της παραλιακής. Η παραλιακή ζώνη, όμως, έχει χαρακτηριστεί προστατευόμενη. Προς τι, λοιπόν, η προσφυγή του πολυχρονεμένου, δυνάμει πρύτανη, στο Συμβούλιο της Επικρατείας και με το δεδομένο ότι οι παλιότερες προσφυγές Του έχουν απορριφθεί στο παρελθόν; Ισως είναι καλύτερο (για το περιβάλλον) να ασχολείται με την οργάνωση του πανεπιστημίου Του και με τη στρατολογία των διδασκόντων που θα το στελεχώσουν, απ' ό,τι φαίνεται υπάρχουν κάμποσες προσφορές, κι ας αφήσει τις κτηματομεσιτικές δραστηριότητες.

ΟΙΚΟΑΛΙΕΥΜΑΤΑ

Ο πλανήτης ζεσταίνεται

Επιστημονικά, οι μετρήσεις της θερμοκρασίας καταγράφονται από το 1880. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Κέντρου για τους Ωκεανούς και την Ατμόσφαιρα των ΗΠΑ, ο Σεπτέμβρης του 2005 ήταν ο πιο ζεστός μήνας στη Γη. Σημειώθηκε μέση αύξηση 0,63 βαθμών Κελσίου!

Επιμένουν στη ρύπανση

Παρ' όλα αυτά, οι ΗΠΑ εξακολουθούν να ευθύνονται για το 26% των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα παγκοσμίως, συμβάλλοντας στο φαινόμενο του θερμοκηπίου και αρνούμενες τη λήψη οποιουδήποτε μέτρου για την αλλαγή της υπάρχουσας κατάστασης. Κι όλα αυτά στο πλαίσιο της ...αγοράς και της ανταγωνιστικότητας των εταιριών τους!

ΚΑΙ ΟΙΚΟΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
ΟΙΚΟΕΝΗΜΕΡΩΣΗ τ.85

Με πρωτοσέλιδο την ανάπτυξη της υπαίθρου, κυκλοφορεί το τελευταίο τεύχος της καλής μηνιαίας οικολογικής εφημερίδας, που αποστέλλεται σε 4.000 αποδέκτες. Με ρεπορτάζ για το 17ο Συνέδριο του Πανελλήνιου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων και συνεργασίες όπως του δικαστή Μ. Δεκλερή για το περιβάλλον και τη βιωσιμότητα και πολλές πράσινες ειδήσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα εναλλακτικής πληροφόρησης από αυτήν που στερούν τα μεγάλα συγκροτήματα Τύπου και τα ηλεκτρονικά μέσα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ