Σάββατο 17 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ

ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ
ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ
Καλά κρασιά...

Το διαβάσαμε κι αυτό. «Επικράτησε η λογική», ήταν το συμπέρασμα διεθνούς περιβαλλοντικής οργάνωσης για τα αποτελέσματα της Συνόδου του Μόντρεαλ. Για άλλη μια φορά, μια τεχνοπεριβαλλοντική αντίληψη είδε το φως της δημοσιότητας και προβλήθηκε δεόντως από ορισμένα κέντρα, που θέλουν να πάρουν τα πράσινα εύσημα για λόγους εσωτερικής (αλλά και εξωτερικής) κατανάλωσης. Η ιστορία με τις ΜΚΟ έχει παραγίνει. Απονέμουν ως εισαγγελείς του περιβάλλοντος «οικολογικά πιστοποιητικά», κατά το δοκούν, και συχνότατα με το αζημίωτο (αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία). Από πού κι ως πού, όμως, είδαν την επικράτηση της λογικής, εκτός κι αν στο νέο μεταμοντέρνο σκηνικό έχει οριστεί διαφορετικά η λογική και δεν το αντιληφθήκαμε. Αν όχι, μην εκτίθεστε τόσο...

ΟΙΚΟΑΛΙΕΥΜΑΤΑ
Ψυχραιμία παιδιά

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε «υπερήφανη» για τα αποτελέσματα της Διάσκεψης και αναφέρθηκε σε σημαντική καμπή για τη «μάχη» κατά των κλιματικών αλλαγών. Ετσι θα καταγράψει στις περγαμηνές της, εκτός από τη συμμετοχή της στις μάχες στη Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν και το Ιράκ, και τη μάχη εναντίον των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα.

Ο «σκεπτικισμός» του κ. ευρωεπιτρόπου

Δηλώσεις, πιο κομψές είναι αλήθεια, έκανε και ο κ. Δήμας. Μίλησε για μακρύ δρόμο και σκληρή πραγματικότητα. Γι' αυτό που δε μίλησε, όμως, είναι γιατί είναι μακρύς ο δρόμος (και σκληρός) και κυρίως πώς θα βαδίσουμε...

Υπάρχουν και καλά νέα

Στα συν του Μόντρεαλ, η πολλών χιλιάδων διαδηλωτών πορεία, που έγινε στις 3/12 με συνθήματα καθόλου κολακευτικά για τους συνευρισκόμενους 10.000 συνέδρους και η διαμαρτυρία με τις υπογραφές 600.000 Αμερικανών ενάντια στην περιβαλλοντική πολιτική του Μπους.

...ΚΑΙ ΟΙΚΟΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Περιεκτική Δημοκρατία τ. 10

Κυκλοφορεί το δέκατο τεύχος του τριμηνιαίου πολιτικού περιοδικού για την άμεση οικονομική - κοινωνική και οικολογική δημοκρατία, που εκδίδεται στη Θεσσαλονίκη και διευθύνεται από μια ευρεία συντακτική επιτροπή γνωστών ονομάτων της διανόησης. Στο παρόν τεύχος μπορείτε να διαβάσετε, μεταξύ άλλων, αναλύσεις όπως: η προσέγγιση της περιεκτικής δημοκρατίας για την Παιδεία, για τις παθογένειες της σύγχρονης ζωής και τους τρόπους υπέρβασής τους και εάν το αυτοκίνητο είναι μέσο εξυπηρέτησης ή καταπίεσης. Μια πολύ καλή εκδοτική προσπάθεια, που αξίζει τη στήριξή μας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ