Σάββατο 11 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ

ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ
ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ
Οι επερχόμενες δημοτικές εκλογές και η Αριστερά

Την ίδια στιγμή που οι εταίροι του δικομματισμού προσπαθούν μέσω δημοσκοπήσεων, των συμβούλων επικοινωνίας και τις πλάτες των ΜΜΕ προσπαθούν να επιλέξουν πρόσωπα από το Life Style και τακτικούς πελάτες των παραθύρων και των πρωινάδικων για να αλιεύσουν ψήφους στις δημοτικές εκλογές, για να προσθέσουν τρόπαια στα ράφια του συστήματος, το ΚΚΕ βρίσκεται σε μια εντελώς διαφορετική λογική. Λογική τέτοια, που θέλει την Τοπική Αυτοδιοίκηση αγωνιστική, διεκδικητική και πόλο αντίστασης στην καπιταλιστική λαίλαπα που πλήττει τα φτωχά στρώματα της χώρας, με συνδυασμούς που περιλαμβάνουν πρόσωπα, τα οποία βρίσκονται δίπλα στους εργαζόμενους, όχι ευκαιριακά, αλλά με συνέπεια και ειλικρίνεια. Ηδη, στο κάλεσμά του έχουν δώσει το «παρών» κόμματα και κινήσεις όπως το Δημοκρατικό Κοινωνικό Κίνημα, που εξακολουθεί να δίνει τη μάχη του, παρά τις επιθυμίες του και του κ. Τσοβόλα, η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών και η Κομμουνιστική Ανανέωση, αλλά και μεγάλος αριθμός ανένταχτων αριστερών και δημοκρατικών πολιτών. Η μάχη που θα δοθεί άρχισε κι όλοι οφείλουμε να συμβάλουμε στη νικηφόρα έκβασή της.

ΟΙΚΟΑΛΙΕΥΜΑΤΑ
Οι ...επενδυτές κάνουν κακό στο περιβάλλον

Από την Περιβαλλοντική Κίνηση Κέρκυρας η καταγγελία. Επιχειρείται η κατασκευή ξενοδοχειακής μονάδας 500 κλινών στο βόρειο τμήμα του νησιού στην περιοχή Αλμυρός της λιμνοθάλασσας Αντινιώτη. Μια περιοχή που εντάσσεται σε προστατευόμενο δίκτυο (NATURA). Η Κίνηση καταγγέλλει ότι η εταιρία μπάζωσε παράνομα τη βαλτώδη περιοχή που τροφοδοτεί με νερό τη λιμνοθάλασσα και ο περιφερειάρχης έχει εγκρίνει τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Ο λόγος στο βαρήκοο ΥΠΕΧΩΔΕ.

Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

Ο λόγος για τα ελληνικά όσπρια. Είδος υπό εξαφάνιση πλέον. Οπως διαβάσαμε το 95% των οσπρίων που διακινούνται στην αγορά είναι εισαγωγής και έχουν βαφτιστεί ελληνικά. Από το 1998 (περίοδος ...σοσιαλισμού!!) εκκρεμούν προσφυγές στη Δικαιοσύνη, οι οποίες ακόμα δεν έχουν εκδικαστεί. Πώς το είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης; Η ταχύτητα και η παραγωγικότητα των δικαστικών αρχών είναι αξιοζήλευτη. Φανταστείτε να μην ήταν!

...ΚΑΙ ΟΙΚΟΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Περιβαλλοντικά Παιχνίδια

Η περιβαλλοντική αγωγή στην πράξη με βιωματικές, μέσω των περιβαλλοντικών παιχνιδιών, από τις εκδόσεις «Δαρδανός» με συγγραφείς τους Θ. Κουσουρή και Κ. Παπαδογιαννάκη. Ενα ενδιαφέρον βιβλίο όπου οι μικροί μαθητές μπορούν να μάθουν παίζοντας για τους φυσικούς πόρους, τις τροφικές αλυσίδες, τους υδάτινους πόρους, τη ρύπανση του περιβάλλοντος, τα απορρίμματα, τα τοπικά περιβαλλοντικά προβλήματα και τη σύνδεσή τους με τα παγκόσμια. Βιβλίο άκρως ενδιαφέρον και χρήσιμο για τους εκπαιδευτικούς με οικο-ανησυχίες...



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ