Σάββατο 26 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ
ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ

Οι γενιές αυθαιρέτων

Θυμάστε, τον ευρισκόμενο σήμερα εν αποστρατεία, κ. Λαλιώτη, που βάφτιζε ως υπουργός ΠΕΧΩΔΕ τα αυθαίρετα σε γενιές (κάτι θα είχε ακούσει για τις γενιές λογοτεχνών και τα μπέρδεψε) τα οποία και νομιμοποιούσε εισπράττοντας η κυβέρνησή του χρήματα (από τα πρόστιμα) και ψήφους από τους αυθαιρετούχους (με την πλήρη συναίνεση όπως πάντα της ΝΔ); Το ίδιο έκανε και η ΝΔ με τις πλάτες του ΠΑΣΟΚ (σ.σ. το 'να χέρι νίβει τ' άλλο...). Αλήθεια στη Χαλκιδική από κάποιες εικόνες που είδαμε στην τηλεόραση, εντοπίσαμε εκατοντάδες εξοχικές κατοικίες μέσα στην κυρίως δασική έκταση. Μπορεί να μην είναι ώρα για μια τέτοια συζήτηση, όταν η καταστροφή είναι ακόμα τόσο νωπή. Αλλά θα ήταν χρήσιμο επιτέλους οι καμένες δασικές εκτάσεις να κηρύσσονται άμεσα αναδασωτέες, να απαγορεύεται η βοσκή (μια και θα υπάρξει φυσική αναγέννηση - σε μεγάλο μέρος - του δάσους) και κάθε απόπειρα οικοδόμησης να επιφέρει τόσο σοβαρές κυρώσεις που θα είναι αποτρεπτική όχι μόνο στους ιδιοκτήτες, αλλά και στους κατασκευαστές. Αν θέλουμε να μείνει μια σπιθαμή δασικής έκτασης στην Ελλάδα.

ΟΙΚΟΑΛΙΕΥΜΑΤΑ
Η Μάνη έγινε φτωχότερη

Ιδιου περίπου μεγέθους με την Κασσάνδρα η καταστροφή στη Μάνη. Μόνο που οι κύριες εκτάσεις που καταστράφηκαν αποτελούνταν από λιόδεντρα που είναι η βασική πηγή εισοδήματος για πολλούς κατοίκους. Ανθρωποι είδαν το βιος τους να χάνεται σε μια νύχτα και βρίσκονται σε απόγνωση. Ποιος αλήθεια θα τους νοιαστεί;

Δήμοι για κάγκελα και πλατείες;

Επίκαιρα είναι τα ζητήματα που αναδύονται από την παραλυσία δημοτικών αρχών σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης. Αποτέλεσμα του νέου προσανατολισμού τους. Ευκαιρία οι πολίτες να τους «πληρώσουν» στις επερχόμενες εκλογές με το νόμισμα που τους αξίζει.

ΚΑΙ ΟΙΚΟΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Δικτυακός τόπος για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση

Στην ηλεκτρονική δ/νση ekke.gr/estia του ΕΚΚΕ μπορούν οι χρήστες Η/Υ να επισκεφτούν την «περιβαλλοντική γωνιά» και να αντλήσουν πολύτιμες πληροφορίες γύρω από οικολογικά ζητήματα και ειδικότερα ζητήματα που αφορούν την περιβαλλοντική εκπαίδευση. Παράλληλα μπορούν να διαβάσουν και να τυπώσουν τα βασικά κείμενα της ΠΕ (σ.σ. Χάρτα Βελιγραδίου, Διακήρυξη Τιφλίδας, Διάσκεψη Μόσχας και το Κεφάλαιο 36 της Ατζέντας 21), όπως και πολλούς καταλόγους και κείμενα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ