Πέμπτη 26 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

ΠΑΜΕ - ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ 17 ΜΑΡΤΗ
Ενιαίος ταξικός αγώνας

Στον κλάδο των Τηλεπικοινωνιών εντείνεται η συγκέντρωση και η συγκεντροποίηση. Υπάρχει ήδη μεγάλο πρόβλημα με κλείσιμο επιχειρήσεων, απολύσεις, χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων, των μισθών κλπ. Συγκεκριμένα, παράδειγμα έχουμε από τη «ΛΑΝΕΤ», η οποία πάει για κλείσιμο, την «ΑΛΤΕΚ ΤΕΛΕΚΟΜΣ» όπου η εργοδοσία κήρυξε πτώχευση. Στην «ΙΝΤΡΑΚΟΜ» είχαμε «εθελούσιες» απολύσεις, όπως και στη «VODAFONE». Στη «FORTHNET» και στη «WIND» είχαμε συνδικαλιστικές διώξεις. Τον τελευταίο καιρό στο χορό των απολύσεων μπήκε και ο ΟΤΕ με τη θυγατρική του, την «ΚΟΣΜΟΤΕ».

Στην τελευταία Γενική Συνέλευση του συνδικάτου που έγινε τον περασμένο Οκτώβρη, αποφασίσαμε να διεκδικήσουμε την υπογραφή της πρώτης Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας του κλάδου, για το 2009. Δεν έχουμε καμία αυταπάτη και ξέρουμε πολύ καλά πως οι εργοδότες του κλάδου, τους οποίους αντιπροσωπεύει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Επικοινωνιών, θα προβάλλουν κάθε αντίσταση στην υπογραφή μιας συλλογικής σύμβασης εργασίας. Μπροστά στην κρίση, αλλά και για τη διεκδίκηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας, μπαίνει επιτακτικά η ανάγκη συσπείρωσης και μαζικοποίησης του Συνδικάτου, ενίσχυσης της πάλης για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, για αξιοπρεπή μισθολόγια, για την υπεράσπιση των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών μέσα στους χώρους δουλειάς.

Φυσικά, κανείς κλάδος από μόνος του δεν μπορεί να εξασφαλίσει τα παραπάνω. Χρειάζεται μαζικός, ταξικά ενιαίος αγώνας. Τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 17 του μήνα, θα δώσουν μια καθοριστική απάντηση στην τρομοκρατία που προσπαθεί να επιβάλλει η εργοδοσία και τα αστικά ΜΜΕ στους εργαζόμενους, εν ονόματι της κρίσης. Θα δώσει επίσης απάντηση στα κόμματα του ευρωμονόδρομου που εφαρμόζοντας τις πολιτικές της ΕΕ θέλουν να στηρίξουν το ντόπιο και το ξένο κεφάλαιο, για να πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι.


Αλέκος ΠΕΡΑΚΗΣ
Πρόεδρος του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών -Πληροφορικής νομού Αττικής



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ