Σάββατο 7 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

ΠΑΜΕ - ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ 17 ΜΑΡΤΗ
«Προσάναμμα» για πιο δυνατούς αγώνες

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ οξύνουν την επιδρομή ενάντια στην εργατική τάξη. Ο κλάδος των Κατασκευών δεν είναι σε γυάλα. Είναι θύμα της ίδιας πολιτικής που βασανίζει την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα. Η ανεργία στον κλάδο φουντώνει, παρασύρει κλάδους και επαγγέλματα, από τον τομέα εξόρυξης, μεταποίησης, μέχρι τους αυτοαπασχολούμενους. Τη θέση των εργαζομένων στον κλάδο, γενικότερα, θα την επιδεινώσουν τα αντιλαϊκά μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση με την αγαστή συμφωνία της ψευτοαντιπολίτευσης του ΠΑΣΟΚ και των άλλων δυνάμεων του ευρωμονόδρομου, στο όνομα, τάχα, τού «να ξεπεραστεί η κρίση».

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων έχει ξεκινήσει πρόγραμμα ενημέρωσης του κλάδου, με παράλληλη ανάπτυξη μιας σειράς αγωνιστικών πρωτοβουλιών. Στόχος μας είναι να συμβάλουμε στη γενικότερη προσπάθεια του ταξικού κινήματος για ανάπτυξη ενιαίων ταξικών αγώνων, με αιτήματα που αμφισβητούν και καταδικάζουν την καπιταλιστική ανάπτυξη, έρχονται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα του κεφαλαίου, δίνουν ώθηση στην ανάταση του εργατικού κινήματος, διευκολύνουν την ανάπτυξη της ταξικής συνείδησης. Επιδιώκουμε ο κλάδος να αποκτήσει πείρα, να βγάλει συμπεράσματα, ώστε αποφασιστικά να καταδικάσει τα κόμματα του κεφαλαίου, τον κυβερνητικό - εργοδοτικό συνδικαλισμό.

Αυτή η γραμμή πάλης είναι προϋπόθεση για δυναμική αναμέτρηση με τις δυνάμεις του κεφαλαίου, τους πολιτικούς του υπηρέτες που γίνονται επιθετικότεροι αξιοποιώντας την καπιταλιστική κρίση. Τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ, στις 17 Μάρτη, στις σημερινές συνθήκες που το κεφάλαιο και τα κόμματα της πλουτοκρατίας κάνουν κάθε προσπάθεια να φορτώσουν τα βάρη της κρίσης στην εργατική τάξη, αποκτούν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Δίνουν από τη σκοπιά των συμφερόντων της εργατικής τάξης απάντηση στη σχεδιασμένη επίθεση κυβέρνησης - κεφαλαίου. Δείχνουν το δρόμο της διεξόδου. Είναι το προσάναμμα για να οργανώσουν οι ταξικές δυνάμεις την κλιμάκωση των αγώνων, με σταθμό την απεργία στις 2 Απρίλη και την προετοιμασία της κορυφαίας μέρας για την εργατική τάξη, την απεργία της 1ης Μάη. Με τέτοια αποφασιστική δραστηριότητα δίνουμε το πραγματικό νόημα στο σύνθημα «Πληρώσαμε την ανάπτυξη, δε θα πληρώσουμε και την κρίση τους».


Γιάννης ΠΑΣΟΥΛΑΣ
Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ