Τρίτη 24 Μάη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

***

Λάθος θέμα στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας (Εκθεση) δόθηκε σε υποψήφιους Εσπερινού Λυκείου, που διαγωνίστηκαν στις πανελλαδικές εξετάσεις. Το περιστατικό συνέβη σε Εσπερινό Λύκειο στην Αλίαρτο Βοιωτίας, όπου δόθηκε στους μαθητές το θέμα που είχαν διαγωνιστεί οι μαθητές των Γενικών Λυκείων! Οι μαθητές θα ξαναδώσουν το μάθημα, έχει παραιτηθεί η λυκειακή επιτροπή, ενώ έχει διαταχθεί ΕΔΕ.

***

Με νέα 24ωρη απεργία αύριο Τετάρτη συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ ΑΕ) αντιδρώντας στην αποδυνάμωση, κατάργηση και συγχώνευση του ΟΣΚ και στη διάχυση αρμοδιοτήτων του στους Καλλικρατικούς δήμους. Ζητούν διασφάλιση και αναβάθμιση του Οργανισμού ως αρμόδιου τεχνικού φορέα του κράτους για την παροχή δημόσιων δωρεάν σύγχρονων και ασφαλών σχολικών κτιρίων ισότιμων για όλα τα παιδιά, και διεκδικούν διασφάλιση των θέσεων εργασίας όλων των εργαζομένων στον ΟΣΚ.

***

Στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα Τρίτη οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Ειδικής Αγωγής «Ο Ερμής», απαιτώντας άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους και να γίνει δημόσιο το κέντρο ώστε να σταματήσουν οι γονείς να πληρώνουν.

***

Σύσκεψη φορέων οργανώνουν αύριο Τετάρτη, στις 12.30 μ.μ., στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρήκοων στους Αμπελόκηπους (Ζαχάρωφ 1), η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, ο Σύλλογος Κωφών Πειραιώς και Νήσων, η Ενωση Κωφαλάλων Ελλάδας, ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων, η Ενωση Γονέων 7ου Διαμερίσματος, ο Σύλλογος Γονέων, εργαζόμενοι και εκπαιδευτικοί του σχολείου, που αντιδρούν στο κλείσιμο του σχολείου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ