Τετάρτη 14 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

*** Η Επιτροπή Αγώνα Ωρομισθίων - Αναπληρωτών - Ανέργων Εκπαιδευτικών Αττικής καλεί τους συμβασιούχους στην Εκπαίδευση σε κινητοποίηση σήμερα στη 1 το μεσημέρι, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής (Τσόχα 15-17). Η Επιτροπή Αγώνα διεκδικεί: Μόνιμη σταθερή δουλειά, άμεση μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ασφάλιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ανεξάρτητα από ένσημα και ώρες εργασίας, προστασία ανέργων.

*** Η Γραμματεία Αττικής Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς σε κινητοποίηση, αύριο, 1 το μεσημέρι, έξω απ' την Ελληνογερμανική Σχολή, στην Παλλήνη, ώστε να συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία για την τρομοκρατική απόλυση του εκπαιδευτικού και συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ, Ν. Βουρδουμπά. Ο εκπαιδευτικός απολύθηκε χωρίς καμία εξήγηση και προειδοποίηση, έξι μέρες μετά την απεργία της 1ης Δεκέμβρη, όπου συμμετείχε στην απεργία με τα μπλοκ του ΠΑΜΕ και μια μέρα μετά από τη δημοσιοποίηση της υποψηφιότητάς του με το ψηφοδέλτιο της «Αγωνιστικής Συνδικαλιστικής Κίνησης» για τις εκλογές του σωματείου «Ο Βύρων». Η Γραμματεία Αττικής Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ σημειώνει πως «όταν απολύεται συνάδελφός μας έρχεται και η σειρά μας. Καμία αναμονή, αντεπίθεση τώρα». Στα πλαίσια της τρίωρης στάσης της εργασίας της ΑΔΕΔΥ καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση, στην Ελληνογερμανική Σχολή στην Παλλήνη, και να απαιτήσουν να επαναπροσληφθεί ο εκπαιδευτικός, κανένας εργαζόμενος να μην κάνει δήλωση προϋπηρεσίας. Επίσης καλεί, με την ανακοίνωση της λίστας εφεδρείας, σε απεργία και καταλήψεις παντού.

*** Σε κατάληψη των διοικητικών υπηρεσιών των πανεπιστημίων προχωρούν αύριο Πέμπτη οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΑΠΘ και του ΠΑΜΑΚ, αντιδρώντας στην εργασιακή εφεδρεία και το νόμο πλαίσιο. Οι εργαζόμενοι απαιτούν καμιά εφεδρεία - απόλυση - ιδιωτικοποίηση. Αμεση επαναπρόσληψη κάθε απολυμένου. Οχι στις συγχωνεύσεις - καταργήσεις Οργανισμών και υπηρεσιών. Μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ