Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

*** Χτες έγινε παράσταση διαμαρτυρίας Συλλόγων Εκπαιδευτικών και του ΔΣ της ΔΟΕ, για να μην υλοποιηθεί η παρέμβαση του Περιφερειακού Διευθυντή Αττικής, για υποχρεωτική μετακίνηση σχεδόν 100 εκπαιδευτικών σε άλλες περιοχές της Αττικής. Συγκεκριμένα, υπήρχε απόφαση μετακίνησής τους από το ΠΥΣΠΕ Α' Αθήνας σε άλλες περιοχές. Η συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ μετά την παρέμβαση συνεχίστηκε κανονικά και οι εκπαιδευτικοί δε θα μετακινηθούν. Πρόκειται για τον «ορισμό» του «εξορθολογισμού», όπως τον εννοεί το υπουργείο Παιδείας: Μετακινώ εκπαιδευτικούς, χαρακτηρίζοντας τους υπεράριθμους σε μια περιοχή, τους μεταφέρω σε μια άλλη περιοχή, αλλά τα κενά μονίμως παραμένουν....

*** Με αίτημα να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα, για να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των σχολείων τη νέα σχολική χρονιά, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γ. Σεφέρης» (Ν. Ιωνίας - Ηρακλείου - Μεταμόρφωσης - Λυκόβρυσης) διοργανώνει την Τρίτη 11 Σεπτέμβρη, μετά τον αγιασμό, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β' Αθήνας, στην Αγία Παρασκευή (Σολωμού και Μεσογείων). Ο Σύλλογος απευθύνει κάλεσμα στις τοπικές Ενώσεις Γονέων να δώσουν το «παρών» και βάζει πούλμαν για την κινητοποίηση, το οποίο θα ξεκινήσει από το άγαλμα της Ηλέκτρας Αποστόλου στο Ηράκλειο, στις 11.30 π.μ.

*** Σε σύσκεψη για το συντονισμό της δράσης με όλους τους εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους και γονείς καλεί το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης. Η σύσκεψη με θέμα: «Μεταφορές μαθητών και λοιπά προβλήματα (μαθητική υγεία και ασιτία, στελέχωση και λειτουργικές δαπάνες σχολείων), ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς» θα γίνει τη Δευτέρα 10 Σεπτέμβρη, στις 7.30 μ.μ., στο αμφιθέατρο 2ου- 3ου Γυμνασίου. Η ΕΛΜΕ - Κ-Ι καταθέτει πρόταση για αγωνιστικές πρωτοβουλίες (παραστάσεις - συγκεντρώσεις ανά σχολείο) και πρώτη κορύφωση με παγκεφαληνιακή κινητοποίηση την Τετάρτη, 19 Σεπτέμβρη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ