Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΕΑ

*** Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας πραγματοποιούν σήμερα στις 12 το μεσημέρι εκπαιδευτικοί της τεχνικοεπαγγελματικής εκπαίδευσης που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Ζητούν να μην απολυθεί κανένας εκπαιδευτικός και να επαναλειτουργήσουν οι τομείς και οι ειδικότητες που καταργήθηκαν στην τεχνικοεπαγγελματική εκπαίδευση.

*** Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) επέστρεψε ως μη νόμιμο στο υπουργείο Παιδείας το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Αυτό έγκειται στο ότι έπρεπε να είχε εκδοθεί μέχρι τη 10η Μαρτίου 2013, όπως προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία. Η μη κατάθεσή του στο ΣτΕ και η μη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως μέχρι την επίμαχη ημερομηνία, έχει ως συνέπεια η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών να γίνει πλέον με τους κανόνες που ισχύουν για όλους τους υπαλλήλους του Δημοσίου που προβλέπονται στο άρθρο 4 του Ν. 4024/2011. Οι δικαστές καταλήγουν ότι «δεν υφίσταται πλέον η εξουσιοδότηση για την έκδοση του διατάγματος που προβλέπει το άρθρο 329 του Ν. 4024/2012 ειδικώς για τους εκπαιδευτικούς και για το λόγο αυτό, το σχέδιο δεν προτείνεται νομίμως».

*** Συλλαλητήριο για την Παιδεία διοργανώνει σήμερα στις 8 μ.μ. το Εργατικό Κέντρο Αρτας, μετά από ευρεία σύσκεψη που έγινε με ταξικά σωματεία. Η συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Κιλκίς.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ