Τετάρτη 14 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΠΕΡΓΙΑ 21 και 22 ΑΠΡΙΛΗ

Η οργή να γίνει πάλη ταξική
Σχεδιασμένο άνοιγμα στους νέους

Το Συνδικάτο μας βγήκε μέσα από μία περίοδο σημαντικών αγώνων, μεγάλων απεργιακών κινητοποιήσεων αλλά και εκλογών, που αποτελούν ακόμα μια σημαντική μορφή πάλης, στην πορεία προς τη μαζικοποίηση του Συνδικάτου και την ενίσχυση του ταξικού πόλου - των δυνάμεων του ΠΑΜΕ.

Η συμμετοχή των σπουδαστών - εργαζομένων δημόσιων και ιδιωτικών σχολών του κλάδου μας ξεπέρασε κάθε προηγούμενο τόσο στις απεργίες όσο και στις εκλογές του συνδικάτου, στο πλευρό των δυνάμεων του ΠΑΜΕ. Συνέβαλαν σημαντικά, με φρεσκάδα και ενθουσιασμό, μέσα από την Επιτροπή Νέων, ώστε σημαντική μερίδα της αυριανής βάρδιας εργαζόμενων του κλάδου, να έρθουν σε επαφή μαζί μας, να ενημερωθούν για τη σημασία της ενεργούς δράσης μέσα από το συνδικάτο. Να κουβεντιάσουν μαζί μας για τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ιδιαίτερη αυτή μερίδα συναδέλφων μας. Το πιο σημαντικό, να βρουν διέξοδο μέσα από τις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, στη διπλή εκμετάλλευση που βιώνουν σήμερα ως σπουδαστές, αλλά και στο ακόμη δυσκολότερο μέλλον που σχεδιάζουν και υλοποιούν και στη χώρα μας το μεγάλο κεφάλαιο και οι εκφραστές του.

Είναι μεγάλη υπόθεση για το συνδικάτο μας, αλλά και για κάθε ταξικό συνδικάτο, ιδιαίτερα σε έναν κλάδο όπως ο δικός μας, που κατακλύζεται από νέους εργαζόμενους, να έχει ως βασική προτεραιότητα την οργάνωση και την πάλη των νέων εργατών για το σύνολο της ζωής και των δικαιωμάτων μας στη δουλειά, στην ασφάλιση, στην Υγεία και την Παιδεία, στον ελεύθερο χρόνο, στον Πολιτισμό και την ψυχαγωγία. Να αγκαλιάζει, δηλαδή, στην πράξη και ιδιαίτερα μέσα σε αυτές τις συνθήκες έντασης της αντιλαϊκής επίθεσης κάθε πτυχή και ενδιαφέρον του νέου ανθρώπου. Τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα ήταν καρπός παρεμβάσεων του συνδικάτου μας και της Επιτροπής Νέων στις σχολές του κλάδου όλο το προηγούμενο διάστημα, παρεμβάσεις που είχαν στόχο να ενημερώσουν τους νέους όχι μόνο για τη σημερινή κατάσταση που επικρατεί στους χώρους δουλειάς, αλλά και για τις θέσεις, τα αιτήματα του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος που αφορούν τη νεολαία που σπουδάζει και εργάζεται.

Μπροστά στη 48ωρη απεργία στις 21 και 22 Απρίλη, αλλά και την Πρωτομαγιά, την οποία το ΠΑΜΕ φέτος έχει αφιερώσει στη νέα γενιά, στο νέο εργάτη και εργάτρια, στον άνεργο, στον σπουδαστή, αναδεικνύεται η μεγάλη βαρύτητα και σημασία που το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα δίνει στην πάλη για το σύνολο των δικαιωμάτων της νεολαίας. Ταυτόχρονα, στο να ενταχθεί μαζικά και να παλέψει η νέα βάρδια της εργατικής τάξης μέσα από τις γραμμές μας, για το σύνολο των σημερινών μας αναγκών, ενάντια στην πολιτική του μεγάλου κεφαλαίου που στόχο έχει να υποτάξει το σύνολο της ζωής μας στην κερδοφορία του και την ανταγωνιστικότητά του.


Νίκος ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
Γραμματέας του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ