Πέμπτη 18 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΠΕΡΓΙΑ 24 ΦΛΕΒΑΡΗ 2010

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
Κανένας στη δουλειά, κανένας στη σχολή

Αμεση σύγκληση Γενικών Συνελεύσεων σε κάθε σχολή αποφασίστηκε στη χτεσινή παναθηναϊκή συνάντηση που έκανε το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, για την προετοιμασία της απεργίας

«Στις 24 Φλεβάρη απεργούμε όλοι, κανένας εργαζόμενος σπουδαστής δεν πάει στη δουλειά του, κανείς δεν πάει στην πρακτική του, κανείς δεν πάει στη σχολή του, κλείνουμε τις σχολές», καλεί το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), σε ανακοίνωση που μοιράζεται σε όλες τις σχολές. Καλεί όλους τους φοιτητές και τους σπουδαστές σε συστράτευση και δράση, μέσα κι έξω από τις σχολές, στις απεργιακές διαδηλώσεις στις 24 Φλεβάρη, με τα πανό του ΜΑΣ, μαζί με το ΠΑΜΕ.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται: «η κυβέρνηση σε συνεργασία με τη ΝΔ, το ΛΑ.Ο.Σ., το ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και την ΕΕ έχει κηρύξει πόλεμο στο λαό. Στοχεύει να αφαιρέσει κάθε δικαίωμα με το πρόσχημα της κρίσης. Ιδιαίτερα σφοδρό είναι το χτύπημα για τις εργατικές λαϊκές οικογένειες και τα παιδιά τους.

Η εκστρατεία παραπληροφόρησης και ιδεολογικής τρομοκρατίας είναι καλοσχεδιασμένη. Κόμματα του ευρωμονόδρομου, ΜΜΕ των οποίων οι ιδιοκτήτες είναι κεφαλαιοκράτες, χρυσοπληρωμένοι κονδυλοφόροι, εργοδοτικός συνδικαλισμός, με συντονισμό μιλάνε για ανάγκη "εθνικής ομοψυχίας", για τον κίνδυνο να χάσει η χώρα την κυριαρχία της αν δε σκύψουν οι εργαζόμενοι το κεφάλι».

Το ΜΑΣ σημειώνει: «είναι φανερό ότι το ποσοστό των παιδιών που δουλεύουν (42,4% γενικά, πάνω από 60% στα ΤΕΙ) θα αυξηθεί, το ποσοστό των νέων που αναγκάζονται να παρατήσουν τις σπουδές τους (σήμερα 17% στα ΑΕΙ, 55% στα ΤΕΙ) θα απογειωθεί. Πρακτικά, τα παιδιά από εργατικές λαϊκές οικογένειες δεν μπορούν να σπουδάσουν». Τονίζει: «τώρα είναι ώρα μάχης» και καλεί τους φοιτητές και τους σπουδαστές «να μαζικοποιήσουν τις επιτροπές αγώνα των σχολών τους, να ισχυροποιήσουν το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών».

Στη χτεσινή παναθηναϊκή συνάντηση των γραμματειών των Επιτροπών Αγώνα του ΜΑΣ, για την προετοιμασία της απεργίας, αποφασίστηκε να συγκληθούν Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων και όπου αυτό δεν είναι εφικτό να συγκληθούν τα ΔΣ, με στόχο να ληφθούν αποφάσεις για κλείσιμο των σχολών. Οπου οι άλλες δυνάμεις δε συμφωνήσουν στα ΔΣ, οι σχολές να κλείσουν με αποφάσεις των διοικήσεων, μετά από δυναμικές κινητοποιήσεις του ΜΑΣ. Επίσης, αποφασίστηκε άμεσα να συνεδριάσουν οι Επιτροπές Αγώνα στις σχολές, η επόμενη Δευτέρα να γίνει μέρα δυναμικής δράσης για την απεργία και να πραγματοποιηθούν περιοδείες σε χώρους δουλειάς φοιτητών και σπουδαστών.

Στη συζήτηση που έγινε τονίστηκε ότι υπάρχει οξυμένη ιδεολογική αντιπαράθεση και προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων, των φοιτητών και των σπουδαστών, που πρέπει να αντιμετωπιστεί με οργανωμένη πάλη. Μεταξύ άλλων ήρθε εμπειρία από σχολές, όπου ορισμένοι καθηγητές προσπαθούν να περάσουν την κυρίαρχη προπαγάνδα στα μαθήματά τους. Για παράδειγμα, στην ΑΣΟΕΕ αναπαράγεται η «θεωρία» περί «γκόλντεν μπόις», «ανάγκης» στήριξης της χώρας από τους εργαζόμενους, για την κάλυψη του ελλείμματος.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ