Παρασκευή 19 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΑΠΕΡΓΙΑ 24 ΦΛΕΒΑΡΗ 2010

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ
Δίνουν ραντεβού στην Ομόνοια

Να κάνουν Γενικές Συνελεύσεις, να μαζέψουν υπογραφές, να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία, καλεί τα σχολεία το ΣΑΣΑ

Δε θα γίνουμε δούλοι του 21ου αιώνα. Δε θα τους αφήσουμε να αλωνίζουν γιατί δε θα αφήσουν τίποτα όρθιο! Δεν είναι ώρα για αναστολές, αναβολές και ψευτοδιλήμματα. Είναι ώρα για μαζική μαθητική δράση δίπλα στο λαό! Στο πιο σπουδαίο και κρίσιμο μάθημα δε θα πάρουμε απουσία. Κλείνουμε το σχολείο. Βγαίνουμε στο δρόμο.

Το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας καλεί, με ανακοίνωσή του, όλα τα σχολεία να πάρουν απόφαση συμμετοχής στην απεργία στις 24 του Φλεβάρη στα 15μελή και στα 5μελή, να προχωρήσουν σε Γενικές Συνελεύσεις σχολείου και τμημάτων, να μαζέψουν υπογραφές απ' όλους τους μαθητές, να φτιάξουν το πανό τους. Και προειδοποιούν ότι «δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν διευθυντή να εμποδίσει τη συζήτηση, την οργάνωση και τη συμμετοχή μας στην απεργία, στον αγώνα για το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει».

«Η μάχη της απεργίας είναι και δική μας υπόθεση. Είναι αγώνας για το σήμερα, για να καταφέρουμε να πάρουμε κι αυτή την ακριβοπληρωμένη παιδεία που μας δίνουν. Αν αυτά τα μέτρα περάσουν, ποιος μεροκαματιάρης γονιός μπορεί να στείλει τα παιδιά του στα φροντιστήρια; Ποια τσέπη γονιού εργάτη μπορεί να αντέξει το κόστος για τις σπουδές μας; Ποιος μαθητής των ΕΠΑΛ θα καταφέρει να μείνει στο σχολείο και να μην αναγκαστεί να πάει για δουλειά για να βοηθήσει την οικογένεια; Είναι αγώνας για το αύριο. Το δικό μας μέλλον ετοιμάζουν. Μ' αυτά τα μέτρα θέλουν να αλυσοδέσουν τη γενιά μας στα δεσμά της εκμετάλλευσης. Για τον ίδιο σκοπό σήμερα μας "εκπαιδεύουν" στα σχολεία τους (...) Κρύβουν με χίλιους τρόπους ότι τα χέρια και το μυαλό των εργατών δημιουργούν όλο τον πλούτο της κοινωνίας που κλέβουν και βάζουν στις τσέπες τους οι βιομήχανοι. Κρύβουν ότι οι εργαζόμενοι έχουν δικαίωμα να διεκδικούν τον πλούτο που παράγουν για να ζουν αυτοί και τα παιδιά τους, με αξιοπρέπεια και όχι με εκπτώσεις», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του Συντονιστικού.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ