Τετάρτη 21 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΑΠΕΡΓΙΑ 21 και 22 ΑΠΡΙΛΗ

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Πολύμορφη δράση των Επιτροπών Αγώνα στις σχολές

Συνεχίστηκαν και χτες οι πολύμορφες δράσεις των Επιτροπών Αγώνα που συσπειρώνονται στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών για την προετοιμασία και περιφρούρηση της διήμερης απεργίας που ξεκινάει σήμερα.

Με μαζική πορεία μέσα στο ίδρυμα η Επιτροπή Αγώνα του ΤΕΙ Αθήνας πραγματοποίησε δυναμική κινητοποίηση προς τον πρόεδρο του ΤΕΙ, απαιτώντας το κλείσιμο του ιδρύματος κατά τη διάρκεια της 48ωρης απεργίας και καταγγέλλοντας το υψηλό κόστος σπουδών. Ο πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι δεν μπορεί να πάρει τέτοια απόφαση. Η Επιτροπή Αγώνα πραγματοποίησε στη συνέχεια εξόρμηση, ενημερώνοντας τους σπουδαστές για την επιτακτική ανάγκη συμμετοχής στην απεργία.

Στο Μαθηματικό Aθήνας, η Επιτροπή Αγώνα προχώρησε σε παράσταση διαμαρτυρίας στη συνέλευση Τμήματος, καταγγέλλοντας ότι σε λιγότερο από ένα μήνα αρχίζει η εξεταστική και δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η διανομή συγγραμμάτων(!), για να πάρουν την απάντηση ότι φταίνε οι ίδιοι οι φοιτητές που αργούν να δηλώσουν μαθήματα!!

Στην ΑΣΟΕΕ, η Επιτροπή Αγώνα προχώρησε σε παράσταση διαμαρτυρίας στην πρυτανεία, όμως ο πρύτανης απουσίαζε. Στη συνέχεια πραγματοποίησαν εξόρμηση στους φοιτητές καταγγέλλοντας τη νομιμοποίηση των κολεγίων.

Παρέμβαση στη συνέλευση Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής της Ξάνθης έκανε χτες η Επιτροπή Αγώνα απαιτώντας δωρεάν συγγράμματα. Επίσης, κατέθεσε στη συνέλευση ένα κείμενο με δεκάδες υπογραφές που συγκεντρώθηκαν από τους πρωτοετείς φοιτητές κάτω από το πλαίσιο του ΜΑΣ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ