Πέμπτη 3 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...
«Μπάζουν» από παντού...

«Διπλά ασυνήθιστη» χαρακτηρίζει η «Αυγή» την ανακοίνωση, με την οποία το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τα όσα είπε ο επικεφαλής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, περί «κοινωνικής συνοχής». Γράφει η «Αυγή»: «Το ΚΚΕ λέει, μέσες άκρες, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, που στήριξε τον Δεκέμβρη και την Κερατέα, τώρα πάει στον Παπούλια και κόπτεται για την κοινωνική συνοχή, άρα... στηρίζει το σύστημα. Βαριές κουβέντες από ένα κόμμα που, όταν δεν απουσιάζει επιδεικτικά από τους κοινούς αγώνες, όπως την 28η Οκτωβρίου, περιφρουρεί την αστική ομαλότητα με τα ΚΝΑΤ». Οι οπορτουνιστές πιάστηκαν ξανά στα πράσα και αυτό είναι που τους ζορίζει. Ποτισμένοι με την αυταπάτη ότι ένα «ντου» μπορεί να τους εξασφαλίσει καλύτερη θέση στην αστική διαχείριση, αποθεώνουν κινητοποιήσεις με τέτοιο περιεχόμενο και εχθρεύονται την ταξική πάλη, όταν αυτή εκφράζεται οργανωμένα από το ταξικό εργατικό κίνημα, που αναπτύσσεται μέσα στους τόπους δουλειάς, όπου η εργατική τάξη έρχεται αντιμέτωπη με τους καπιταλιστές, με μορφές πάλης όπως η απεργία, που χτυπάει εκεί που πονάει την εργοδοσία και τα κόμματά της. Γι' αυτό ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί απαύγασμα της λαϊκής πάλης τον Δεκέμβρη, την Κερατέα ή τις αντιδράσεις στις παρελάσεις.

***

Την ίδια ώρα, χρησιμοποιώντας τα ίδια επιχειρήματα με τους προβοκάτορες παρακρατικούς, κάνει λόγο για «περιφρούρηση της αστικής ομαλότητας με τα ΚΝΑΤ», για να συκοφαντήσει γενικά την οργάνωση και την περιφρούρηση του εργατικού κινήματος από κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς, από τους εχθρούς του, που είναι το αστικό κράτος, οι παράλληλοι τραμπούκικοι μηχανισμοί που τους καθοδηγεί, αστοί που τρομοκρατούν στα εργοστάσια. Θέλει το κίνημα αφοπλισμένο και επειδή ανησυχεί όσο και οι αστοί για την οργανωμένη και ταξικά προσανατολισμένη έκφραση της δεδομένης λαϊκής δυσαρέσκειας, πασχίζει με το ΠΑΣΟΚ, τον ΛΑ.Ο.Σ. και τη ΝΔ για τη «δημοκρατική ομαλότητα» και την «κοινωνική συνοχή», για να μη μεγαλώσουν επικίνδυνα οι κραδασμοί στο αστικό πολιτικό σύστημα. Ετσι βλέπει και τις εκλογές: Σαν παράγοντα σταθεροποίησης του συστήματος και όχι σαν ευκαιρία για το λαό να οξύνει τις δυσκολίες στην αστική διαχείριση της κρίσης και να δρομολογήσει ριζικές αλλαγές προς όφελός του. Αλλωστε, καλύτερος εγγυητής της πραγματικής δημοκρατίας, δεν είναι άλλος από το λαό στο δρόμο να παλεύει για τα δικαιώματά του. Η «Αυγή» και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτεθειμένοι απέναντι στους εργαζόμενους και το λαό. Γι' αυτό η εφημερίδα, στο ίδιο σχόλιο, κάνει σαν να της πήραν το κουλούρι από τα χέρια και γράφει: «Ας ασχοληθεί το ΚΚΕ με την αποχή από το ενδεχόμενο δημοψήφισμα, με την οποία θα χαρίσει κάνα 15% στο "ναι", κι ας αφήσει ήσυχο τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει ό,τι νομίζει».

***

Με τέτοιες αστειότητες, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να ταυτίσει το δικό του «όχι» στο όποιο ενδεχόμενο ερώτημα του δημοψηφίσματος, με το «όχι» του ΚΚΕ, κάνοντας μάλιστα τη λαθροχειρία να προκαταλάβει τη στάση που θα κρατήσει το Κόμμα σε ενδεχόμενο δημοψήφισμα. Ηδη, όμως, το ΚΚΕ έχει καλέσει το λαό να παλέψει για να επιβάλει εκλογές αντί για δημοψήφισμα, και στην περίπτωση που αυτό γίνει, να δώσει στο «όχι» σαφές αντιιμπεριαλιστικό αντιμονοπωλιακό περιεχόμενο, για αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία και μονομερή διαγραφή του χρέους. Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ λέει «όχι» στη δανειακή σύμβαση και ζητάει να προκύψει μια άλλη κυβέρνηση που θα διασφαλίσει την παραμονή της χώρας «στο σκληρό πυρήνα του ευρώ», θα διαπραγματευτεί ένα «άλλο» δάνειο από τους ίδιους δανειστές και θα διεκδικήσει κρατικοποίηση τραπεζών και διαγραφή μέρους του χρέους. Ο,τι δηλαδή κάνει σήμερα η κυβέρνηση με τους εταίρους της και ό,τι ζητάει σαν «άλλο μείγμα» η ΝΔ. Να προσπεράσει ο λαός τα αναχώματα που του στήνει το αστικό πολιτικό σύστημα, αξιοποιώντας γι' αυτό το σκοπό και τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Πρωταγωνιστής των εξελίξεων μπορεί και πρέπει να γίνει, οξύνοντας το μέτωπο στην πολιτική των αστικών κομμάτων, αλλά και στις δυνάμεις εκείνες που προσπαθούν, από άλλο δρόμο, να τον κρατήσουν στα μπουντρούμια της καπιταλιστικής ΕΕ και της εξουσίας των μονοπωλίων.


Π.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ