Παρασκευή 4 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...
Κοινός συκοφάντης η «Αυγή»

Ενα αισχρό και κατασκευασμένο ψέμα σε βάρος του ΚΚΕ, που ως τέτοιο εμπίπτει στον ωμό αντικομμουνισμό, σερβίρει στους αναγνώστες της η χτεσινή «Αυγή». Το πρωτοσέλιδο αναγγελτικό της αναφέρει: «ΚΚΕ: Από την αποχή στο βροντερό "όχι"»! Προς εμπέδωση της ψευδολογίας της συνεχίζει με μία ακόμα σχετική αναφορά στις μέσα σελίδες, αλλά και με σχόλιο στην τελευταία σελίδα όπου ισχυρίζεται ότι το ΚΚΕ άλλαξε γραμμή σε ό,τι αφορά στο δημοψήφισμα κι αντικατέστησε τη δήθεν αρχική του προτροπή στο λαό για «αποχή», με αυτή για συμμετοχή και έκφρασή του με «όχι»!!! Γράφει συγκεκριμένα: «(...) ενώ μέχρι χθες μιλούσε ακόμα και για αποχή από το δημοψήφισμα, τώρα καλεί την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να απαντήσουμε με ένα ξεκάθαρο "ΟΧΙ" στο δημοψήφισμα (...) ενώ όλα τα προηγούμενα χρόνια διαχώριζε τη θέση του με μια γραμμή πολιτικής καθαρότητας, που έβαζε ως προαπαιτούμενο την έξοδο απ' την ΕΕ, τώρα βάζει νερό στο κρασί του και καλεί σε ένα μαζικό αλλά προπαντός αριστερό "όχι". Τι να σημαίνει άραγε αυτό; Γενικότερη αλλαγή γραμμής ή απλώς την αγωνία για αύξηση των ποσοστών του;»...

***

Η «Αυγή» ξέρει ότι το ΚΚΕ δεν εξέφρασε ποτέ θέση αποχής από το δημοψήφισμα. Η ίδια κατασκεύασε μια τέτοια θέση, για να στηρίξει το ψέμα της και να το σερβίρει στους αναγνώστες της. Δεν πρόκειται για άγνοια, πρόκειται για συνειδητή προσπάθεια του οπορτουνισμού να χτυπήσει το ΚΚΕ, σε μια στιγμή που καθόλου τυχαία δεν είναι. Τη στιγμή που το κίνημα ανεβαίνει και λαϊκές συνειδήσεις ριζοσπαστικοποιούνται κάτω από την επίδραση της πολιτικής πρότασης του ΚΚΕ, της δράσης των ταξικών δυνάμεων στο εργατικό λαϊκό κίνημα. Που λαϊκές δυνάμεις δείχνουν τάση χειραφέτησης από αστικά ιδεολογήματα τα οποία ο οπορτουνισμός στήριξε με όλες του τις δυνάμεις, όπως αυτό του ευρωμονόδρομου ή μιας αστικής διαχείρισης δήθεν φιλολαϊκής. Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι του μόχθου αντιλαμβάνονται ότι αμφότεροι οι δρόμοι αυτοί είναι εχθρικοί προς τα συμφέροντά τους, ακουμπάνε στη συνέπεια του ΚΚΕ που επαληθεύεται στις θέσεις του, ακούνε με μεγαλύτερη προσοχή την πρόταση διεξόδου του Κόμματος. Ο οπορτουνισμός εχθρεύεται τους ταξικούς αγώνες και την πολιτική τους πρωτοπορία. Θέλει «κοινωνική συνοχή», ταξική δηλαδή συνεργασία, για να θωρακιστεί το αστικό σύστημα, μέρος του οποίου αποτελεί και ο ίδιος. Θέλει τους εργαζόμενους και το λαό ενσωματωμένους στην κυρίαρχη πολιτική της διαχείρισης, γι' αυτό επιτίθενται με αισχρά ψέματα το ΚΚΕ. Επιδίωξή του είναι να «δηλητηριάσει» ανθρώπους του μόχθου με τη συκοφαντία ότι το ΚΚΕ είναι δήθεν αφερέγγυο, αναξιόπιστο, ανάξιο της εμπιστοσύνης τους. Είναι ο οπορτουνισμός αυτός που έγινε συνώνυμο της αναξιοπιστίας και της αφερεγγυότητας. Αυτός που στήριξε και συνεχίζει να στηρίζει συνειδητά σε κρίσιμες στιγμές την άρχουσα τάξη και τις στρατηγικές της επιλογές. Θα σπάσει για μια ακόμα φορά τα μούτρα του.

***

Οσο για τα ερωτήματα που θέτει υποκρινόμενη η «Αυγή», η απάντηση είναι: «Εκεί που μας χρωστούσανε ζητάνε και το βόδι!»... Είναι ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ αυτός που υποτάσσει την πολιτική του στην κάλπη. Οχι το ΚΚΕ. Αυτοί συνασπίζονται και διασπώνται δυο φορές το μήνα με μόνο κριτήριο την εκλογική τους επιβίωση. Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που ανάγει σε μείζον πολιτικό ζήτημα την αλλαγή κυβέρνησης και όχι αλλαγή τάξης στην εξουσία, ζητώντας αναβαθμισμένο ρόλο στην αστική διαχείριση και μάλιστα υπερασπιζόμενος - όπως και το κεφάλαιο - τη συμμετοχή της Ελλάδας στο «σκληρό πυρήνα της ΕΕ», δηλαδή την ευρωζώνη, πολιτική την οποία στρατηγικά πολεμάει το ΚΚΕ για να την ανατρέψει.

Ο λαός να τους απομονώσει ως επικίνδυνους για τα συμφέροντά του. Να προσπεράσει το ανάχωμα του οπορτουνισμού, να μην επιτρέψει εμπόδια στο δρόμο που επιτάσσουν τα δικά του συμφέροντα. Στους αγώνες και στις κάλπες, να ενισχύσει την οργάνωσή του παντού, να συμπορευτεί με το ΚΚΕ. Να πυκνώσει τις γραμμές της λαϊκής συμμαχίας ενάντια στην πλουτοκρατία, την ευρωενωσιακή λυκοσυμμαχία, τα αστικά πολιτικά κόμματα και τους ΣΥΝοδοιπόρους τους. Να πει το μεγάλο «ΝΑΙ» σε μια Ελλάδα για το λαό της, αποδεσμευμένη από τον ευρωενωσιακό λάκκο των λεόντων, με λαϊκή εξουσία και οικονομία, για μονομερή διαγραφή του χρέους.


Β.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ