Πέμπτη 10 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...
Φοβούνται την απήχηση, γι' αυτό σκυλιάζουν

«Το φυσάνε και δεν κρυώνει» οι σταυροφόροι του ευρωατλαντισμού με τη συμμετοχή ενστόλων στις συγκεντρώσεις του ΚΚΕ, απ' όπου ο λαός και η νεολαία διαδήλωσαν μαζικά την αντίθεσή τους στον πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας.

Με την παρουσία και τον λόγο τους, οι στρατευμένοι διακήρυξαν την αντίθεσή τους στη συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ΝΑΤΟικά σχέδια και αποστολές, όπως έχουν συνταγματικό δικαίωμα και υποχρέωση να κάνουν, αφού ο όρκος που έδωσαν είναι να φυλάσσουν τα σύνορα και την ακεραιότητα της πατρίδας και όχι να επιχειρούν 3.500 χιλιόμετρα μακριά από την Ελλάδα για συμφέροντα που καμιά σχέση δεν έχουν με αυτά του λαού.

Βέβαια, οι διάφοροι «αλεπουδιάρηδες» που βγαίνουν στα κεραμίδια, δεν θα είχε τέτοια υστερία αν ήξεραν πως τέτοιες συμβολικές πράξεις δεν έχουν απήχηση στο στράτευμα και στον λαό. Επειδή όμως βλέπουν ότι οι αντιδράσεις στην πολεμική εμπλοκή αγκαλιάζουν ολοένα και περισσότερους στρατευμένους, κι επειδή «μετράνε» την αντίθεση του λαού σε αποφάσεις που μετατρέπουν τη χώρα σε θύτη άλλων λαών και σε μαγνήτη κινδύνων, επιτίθενται στους φαντάρους που καταγγέλλουν ανοιχτά και με το όνομά τους τη συμμετοχή της χώρας στους βρώμικους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και εξαπολύουν τρομοκρατία και καταστολή για να τους φιμώσουν και να επιβάλουν γενικό σιωπητήριο στον λαό και τους νέους.

Μάταιος ο κόπος τους και το ξέρουν! Το κύμα αλληλεγγύης που εκδηλώνεται αυτές τις μέρες από σωματεία και φορείς είναι η καλύτερη απάντηση και «ασπίδα» των στρατευμένων από οποιαδήποτε προσπάθεια τρομοκράτησης.

* * *

Τα παπαγαλάκια του ΝΑΤΟ κάνουν αισχρά λόγο για «κομματικοποίηση» του στρατού. Αν όμως οι απόψεις που εξέφραζαν δημόσια οι στρατευμένοι ταυτίζονταν με το κυρίαρχο ευρωατλαντικό αφήγημα, τότε δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα! Τιμητική θα έδιναν στους φαντάρους και όχι φυλακή!

Το πρόβλημά τους είναι η άλλη άποψη, που θρυμματίζει τη βιτρίνα της ευρωατλαντικής ομοφωνίας, την οποία όλα τα κόμματα προσπαθούν να επιβάλουν στον λαό και στα στρατευμένα παιδιά του. Δεν είναι τυχαίο ότι στην επίθεση ενάντια στους φαντάρους, απαιτώντας την παραδειγματική τιμωρία τους, συμμετείχαν από τον ακροδεξιό Πλεύρη μέχρι τον ΣΥΡΙΖΑίο βουλευτή Παππά, που έσταξε χολή και δηλητήριο!

Είναι όμως βαθιά γελασμένοι όλοι αυτοί, αν νομίζουν ότι σε συνθήκες πολεμικής προετοιμασίας θα γυρίσουν τους στρατευμένους σε εποχές που οι αξιωματικοί μάζευαν τις πολιτικές εφημερίδες από τους σάκους και τους φοριαμούς. Που μοίραζαν ποινές ακόμα και για παρεμβάσεις φαντάρων στις αναφορές για ζητήματα διαβίωσης, βαφτίζοντάς τες «πολιτικές»! Μέχρι και το Σύνταγμα που οι ίδιοι ψήφισαν και το οποίο προστατεύει τις πολιτικές πεποιθήσεις των στρατευμένων, γίνεται κουρελόχαρτο όσο μεγαλώνει η ανάγκη τους να υπερασπιστούν το ΝΑΤΟ και την εγκληματική πολιτική του, που σέρνει τον λαό και τους στρατευμένους σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια...

* * *

Για ποια «κομματικοποίηση» μιλάνε και μάλιστα στο θέμα του πολέμου και της αποστολής των Ενόπλων Δυνάμεων; Είναι ή δεν είναι ο ρόλος τους να φυλάνε τα σύνορα της χώρας και όχι να πολεμούν στο πλευρό του ΝΑΤΟ και του κράτους - δολοφόνου στην Ερυθρά, στα ανοιχτά του Λιβάνου, στη Σαουδική Αραβία; Αλλά και στα Βαλκάνια, την Ανατολική Ευρώπη, την Αφρική και όπου αλλού τους διατάσσουν τα ευρωατλαντικά συμφέροντα;

«Κομματικές» απόψεις εξέφραζε ο Ελληνας στρατιωτικός επικεφαλής της επιχείρησης «Aspides», όταν έλεγε σε συνέντευξή του ότι άλλες χώρες της ΕΕ δεν συμμετέχουν, επειδή τα λιμάνια τους βγαίνουν κερδισμένα από την «αναταραχή» του πολέμου; Μας καλούσε μάλιστα «να ακολουθήσουμε την πορεία του χρήματος» για να καταλάβουμε με ποια κριτήρια παίρνεται η απόφαση της συμμετοχής ή όχι μιας χώρας σε τέτοιες αποστολές! Μας είπε δηλαδή φόρα παρτίδα ότι το «δικό μας» «follow the money» είναι το σύγχρονο «εθνικό συμφέρον» που υπηρετούν οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις στις ΝΑΤΟικές αποστολές.

Ακόμα παραπέρα: Ο γελοιότερος όλων Πορτοσάλτε έλεγε χτες στον «ΣΚΑΪ» ότι το ΚΚΕ στήνει «θεατρική παράσταση» με τους φαντάρους στις διαδηλώσεις να επιχειρηματολογούν ενάντια στον πόλεμο.

Ας μας πει ο περισπούδαστος παπαγάλος: Θεατρική παράσταση του ΚΚΕ είναι η άρνηση δεκάδων στρατιωτικών του Πολεμικού Ναυτικού να στελεχώσουν τις αποστολές των ελληνικών φρεγατών στην Ερυθρά; Μέχρι και την παραίτησή τους από το στράτευμα δήλωσαν πολλοί από αυτούς, για να μην πάνε στο στόμα του λύκου! Σόου του ΚΚΕ είναι η αντίδραση των στρατιωτικών της Ηπείρου στο «εντέλλεσθε» να συμμετέχουν σε ευρωπαϊκή πολεμική αποστολή στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη; Δάκτυλος του ΚΚΕ είναι η απροθυμία των νέων να φοιτήσουν στην Ευελπίδων, να ακολουθήσουν δηλαδή στρατιωτική καριέρα, σε μια περίοδο που οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις «δένονται» όλο και πιο σφιχτά με τους στόχους και τις αποστολές του ΝΑΤΟ, βάζοντας σε κίνδυνο την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας, αντί να την υπηρετούν;

* * *

Και κάτι τελευταίο: Ολα αυτά τα λαγωνικά, που «ξετρύπωσαν» τους φαντάρους στις συγκεντρώσεις του ΚΚΕ και ζητάνε το κεφάλι τους «επί πίνακι», δεν μας λένε ποιες είναι οι δημοσιογραφικές πληροφορίες τους για το τι συζήτησε ο Πάιατ με τον Ελληνα, τον Τούρκο και τον Ουκρανό υπουργό σχετικά με τα ζητήματα της Ενέργειας;

Γιατί από τη μια κόπτονται για το «ομόψυχο» και «αξιόμαχο» των Ενόπλων Δυνάμεων στην υπεράσπιση των «εθνικών συμφερόντων», κι από την άλλη είναι πανέτοιμοι για επώδυνους συμβιβασμούς και συνεκμετάλλευση με ευρωατλαντικό καπέλο, προκειμένου να τρέξει ο αμερικανοΝΑΤΟικός ενεργειακός σχεδιασμός στην περιοχή, με αναβαθμισμένο ρόλο και της Τουρκίας, την ίδια ώρα που οι ανταγωνισμοί για τους αγωγούς, τα κοιτάσματα και τις άλλες πηγές Ενέργειας οξύνονται και απειλούν με γενικευμένη ανάφλεξη. Να πάψουν λοιπόν τα παραμύθια που μηρυκάζουν στοχοποιώντας παιδιά του λαού. Ντράπηκε και η ντροπή με την επίθεση στους φαντάρους από τους «βατσιμάνηδες» των ΑμερικανοΝΑΤΟικών!


Κ. Μ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ