Παρασκευή 23 Μάρτη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΔΡΑΣΗ ΛΑΪΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ

Από κινητοποίηση στη ΔΕΗ Καλλιθέας
Από κινητοποίηση στη ΔΕΗ Καλλιθέας
ΚΑΛΛΙΘΕΑ - Πέτυχαν επανασύνδεση του ρεύματος σε σπίτι εργαζόμενης

Την επανασύνδεση του ρεύματος στο σπίτι εργαζόμενης στο δήμο πέτυχαν χθες μέλη της Επιτροπής Ανέργων Νέας Σμύρνης και φορείς από το Π. Φάληρο, σε κινητοποίηση που πραγματοποίησαν στη ΔΕΗ της Καλλιθέας. Η γυναίκα, η οποία μεγαλώνει μόνη της το ένα της παιδί, μετά τις περικοπές στους μισθούς αδυνατούσε να ανταποκριθεί στους λογαριασμούς, με αποτέλεσμα η ΔΕΗ να προχωρήσει σε διακοπή της ηλεκτροδότησης. Τα μέλη της επιτροπής και των φορέων κάλεσαν το λαό της περιοχής να οργανώσει την πάλη του μέσα στα σωματεία, στις λαϊκές επιτροπές στις γειτονιές, και να εμποδίσει με την πάλη του να μη βυθιστεί καμία οικογένεια στο σκοτάδι.

ΠΑΓΚΡΑΤΙ - Θεώρηση βιβλιαρίων σε δύο ανέργους

Κινητοποίηση στο ΙΚΑ Παγκρατίου πραγματοποίησαν φορείς του 2ουδιαμερίσματος και της Επιτροπής Ανέργων για να παρθούν μέτρα προστασίας των ανέργων, όπου κάτω από την πίεση που άσκησαν στη διεύθυνση του υποκαταστήματος, πέτυχαν τη θεώρηση στα βιβλιάρια δύο μακροχρόνιων ανέργων. Τα μέλη των φορέων, σε συνάντηση που είχαν γι' αυτό το σκοπό με τον διευθυντή του υποκαταστήματος, τόνισαν την αναγκαιότητα που υπάρχει σήμερα, ιδιαίτερα μετά το τσάκισμα στα δικαιώματα εργαζομένων και ανέργων, κανένας να μη μείνει ανασφάλιστος - όλοι να έχουν δικαίωμα στις υπηρεσίες Υγείας και στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

ΓΑΛΑΤΣΙ - Μέτρα προστασίας για τους ανέργους

Μαζική κινητοποίηση στον ΟΑΕΔ Γαλατσίου πραγματοποίησαν μέλη της Λαϊκής Επιτροπής 5ου - 6ου διαμερίσματος και της Επιτροπής Ανέργων, με αφορμή το τσεκούρι στα επιδόματα που αναγκάζουν χιλιάδες ανέργους και τις οικογένειές τους να ζουν με 359 ευρώ κάθε μήνα. Στις συζητήσεις που είχαν οι συγκεντρωμένοι με τον κόσμο που εκείνη την ώρα βρέθηκε στον ΟΑΕΔ, εκφράστηκε η αγανάκτηση και ο φόβος για το αύριο, καθώς πολλοί από τους παρευρισκόμενους τόνιζαν ότι ήδη δεν μπορούν να ζήσουν. Συζήτηση έγινε και με τους εργαζόμενους του ΟΑΕΔ, οι οποίοι τόνισαν ότι απειλούνται και γι' αυτό το λόγο βρίσκονται σε διαρκείς συνελεύσεις για να αποφασίσουν τη στάση τους. Τα μέλη των επιτροπών κατέθεσαν υπόμνημα, με το οποίο ζήτησαν να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία των ανέργων.

ΑΛΙΜΟΣ - Κινητοποίηση στον ΟΑΕΔ

Κινητοποίηση στον ΟΑΕΔ Αλίμου πραγματοποίησαν μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Ηλιούπολης και της Επιτροπής Ανέργων, απαιτώντας άμεση λήψη μέτρων για την προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους. Τα μέλη των επιτροπών κατήγγειλαν την κυβέρνηση για τις περικοπές στα επιδόματα ανεργίας και κάλεσαν το λαό της περιοχής να αντισταθεί και να ανατρέψει με την πάλη του όλα τα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης.

Κινητοποιήσεις σήμερα

ΜΕΛΙΣΣΙΑ: Στις 8.30 π.μ., κινητοποίηση στο ΙΚΑ Αμαρουσίου.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Στις 9 π.μ., κινητοποίηση στον ΟΑΕΔ διοργανώνουν η Επιτροπή Ανέργων Νέας Σμύρνης, Καλλιθέας και Μοσχάτου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ