Τρίτη 27 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΔΡΑΣΗ ΛΑΪΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ

ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ

Τρόφιμα στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Καλογρέζας παρέδωσαν χτες μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Νέας Ιωνίας, εκφράζοντας έτσι την αλληλεγγύη τους στις εργατικές λαϊκές οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Οπως κατήγγειλαν στη Λαϊκή Επιτροπή ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και δάσκαλοι του σχολείου, από τα περίπου 170 παιδιά που έχει το σχολείο, αρκετά υποσιτίζονται και διαπιστώνουν ότι όλο και περισσότερες οικογένειες στο ολοήμερο σχολείο δίνουν πολύ λιγότερο φαγητό στα παιδιά τους...

Οπως τόνισαν τα μέλη της Λαϊκής Επιτροπής, «απέναντι σε αυτό το φαινόμενο η Λαϊκή Επιτροπή συγκεντρώνει τρόφιμα και τα παραδίδει σε σχολεία με πρώτο το 9ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας. Θέλουμε να τονίσουμε ότι ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΙ, απλώς εκφράζουμε και με αυτό τον τρόπο την ταξική μας αλληλεγγύη απέναντι σε αυτούς που πλήττονται από αυτή την αντιλαϊκή πολιτική. Αν τώρα δεν πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας, αν τώρα δεν παλέψουμε για τη ζωή και το μέλλον των παιδιών μας, αύριο τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα. Καλούμε μαθητές, γονείς, δασκάλους, καθηγητές, μέσα από τους συλλόγους και τα 15μελή, όλοι μαζί, μια γροθιά, να μην αφήσουμε μόνους κανένα παιδί, καμιά οικογένεια που δοκιμάζεται. Απευθυνθείτε στη Λαϊκή Επιτροπή για να συντονίσουμε τις προσπάθειές μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: Ούτε ένα σχολείο, ούτε ένας μαθητής χωρίς θέρμανση, χωρίς ρεύμα!

Ο υποσιτισμός των παιδιών είναι βαρβαρότητα! Να δοθεί έκτακτο κονδύλι από το κράτος στους δήμους, έτσι που να παρέχεται ένα μικρό γεύμα (σάντουιτς, γάλα, χυμός κλπ.) σε όλα τα παιδιά, αξιοποιώντας τις υποδομές και το προσωπικό των δήμων - χωρίς την εμπλοκή Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και χορηγών.

Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους μαθητές.

ΑΜΕΣΟΣ εμβολιασμός των παιδιών που δεν έχουν εμβολιαστεί!».

ΚΑΛΛΙΘΕΑ

ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΕΡΟΥ

Την επανασύνδεση του ρεύματος σε τρεις οικογένειες πέτυχαν χτες Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας, Επιτροπή Αγώνα Νέας Σμύρνης και φορείς από το Παλαιό Φάληρο, με παρέμβασή τους στον προϊστάμενο της ΔΕΗ της Καλλιθέας.

Νωρίτερα, μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Καλλιθέας και της Επιτροπής Αγώνα Νέας Σμύρνης, με παρέμβασή τους στην ΕΥΔΑΠ Καλλιθέας, είχαν πετύχει την επανασύνδεση στην υδροδότηση στο σπίτι εργαζόμενης στο ΚΕΑΤ, η οποία βρίσκεται σε επίσχεση εργασίας, ενώ μεγαλώνει μόνη της τα τέσσερα παιδιά της, το ένα με κινητικά προβλήματα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ