Παρασκευή 30 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΔΡΑΣΗ ΛΑΪΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο Παγκράτι
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο Παγκράτι
ΣΑΜΟΣ

ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

Σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Σάμου, με τη συμμετοχή υπερχρεωμένων εργατικών οικογενειών, πραγματοποίησε, προχτές, Τετάρτη, η Λαϊκή Επιτροπή Σάμου, με αφορμή τις εκρηκτικές διαστάσεις που παίρνει αυτό το θέμα και τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες τέτοιες οικογένειες σε όλη τη χώρα. Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή και πλούσιο προβληματισμό των κατοίκων, εγκρίθηκε πλαίσιο διεκδίκησης με συλλογή υπογραφών σαν πρώτο βήμα πάλης, αγώνα και αλληλεγγύης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης - πλουτοκρατίας.

ΚΟΖΑΝΗ

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΠΕΤΡΕΨΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Επανασύνδεση ρεύματος σε οικογένεια άνεργου οικοδόμου με τρία παιδιά, επέβαλε με κινητοποίηση προχτές, η Λαϊκή Επιτροπή Σιάτιστας, ενώ απέτρεψε και συνεργείο της ΔΕΗ να προχωρήσει σε διακοπή του ρεύματος σε δεκάδες άλλες οικογένειες από την περιοχή. Συγκεκριμένα, η κινητοποίηση της Λαϊκής Επιτροπής, μετά από ειδοποίηση του ανέργου και με τη συμμετοχή εργαζομένων από διάφορους κλάδους, είχε σαν αποτέλεσμα το συνεργείο της ΔΕΗ να επανασυνδέσει το ρεύμα στο σπίτι. Κάτω από την πίεση των μελών και του κόσμου που είχε ξεσηκωθεί, απέτρεψαν να συνεχίσει τις διακοπές του ρεύματος και σε άλλες γειτονιές.

ΜΠΡΑΧΑΜΙ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗΣ

Με την προκλητική στάση της διεύθυνσης της ΔΕΗ στο Μπραχάμι ήρθαν αντιμέτωποι, χτες, μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Ηλιούπολης, οι οποίοι βρέθηκαν στο κατάστημα, με σκοπό να απαιτήσουν επανασύνδεση του ρεύματος για τέσσερις οικογένειες, καθώς και να καταθέσουν τους πληρωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ, χωρίς το χαράτσι. Η διευθύντρια, έδωσε εντολή να κατέβουν τα ρολά του υποκαταστήματος για να παρεμποδίσει αντιπροσωπεία να εισέλθει στη ΔΕΗ, εγκλωβίζοντας έτσι τον κόσμο που βρισκόταν μέσα αλλά και έξω από το υποκατάστημα. Μάλιστα, στο σημείο υπήρχε και η παρουσία της αστυνομίας. Αμέσως μόλις έγινε αντιληπτό το περιστατικό, μέλη των Επιτροπών από τον Αγιο Δημήτριο, τον Αλιμο, τον Υμηττό και τη Δάφνη, έφτασαν στο υποκατάστημα και μαζί με τη Λαϊκή Επιτροπή Ηλιούπολης κατήγγειλαν τη στάση της διεύθυνσης, τονίζοντας ότι δεν θα υποκύψουν σε απειλές αλλά θα αγωνιστούν ώστε κανένα εργατικό - λαϊκό σπίτι να μη μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Μάλιστα, τόνισαν ότι θα επανέλθουν σήμερα, στις 8.30 π.μ., πραγματοποιώντας κινητοποίηση έξω από το κατάστημα της ΔΕΗ στο Μπραχάμι.

ΠΑΓΚΡΑΤΙ

ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ 3 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

Επανασύνδεση του ρεύματος σε τρεις οικογένειες που δεν είχαν να πληρώσουν το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος, πέτυχαν χτες μέλη των Λαϊκών Επιτροπών Βύρωνα και Καισαριανής, με κινητοποίησή τους στη ΔΕΗ Παγκρατίου. Αντιπροσωπεία κατέθεσε, επίσης, τους πληρωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ χωρίς το ειδικό τέλος, ενώ συναντήθηκε και με τη διεύθυνση του υποκαταστήματος όπου και δέχθηκαν τη θετική ανταπόκριση της διεύθυνσης, που τόνισε ότι δέχεται να πληρώνονται μόνο οι λογαριασμοί της ΔΕΗ χωρίς το χαράτσι.

ΜΑΡΟΥΣΙ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ

Στην Εφορία του Αμαρουσίου βρέθηκαν χτες μέλη της Λαϊκής Επιτροπής της περιοχής, πραγματοποιώντας κινητοποίηση για τα χαράτσια της ΔΕΗ τα οποία, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της συγκυβέρνησης να περάσει στην Εφορία τα χαράτσια της ΔΕΗ σε όσες οικογένειες δεν έχουν ή δεν θέλουν να πληρώσουν το ειδικό τέλος, αυξάνοντας έτσι τους ήδη φουσκωμένους λογαριασμούς των εργατικών λαϊκών οικογενειών.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ