Σάββατο 14 Ιούλη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΔΡΑΣΗ ΛΑΪΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ
ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΔΟΥ

Συγκέντρωση στη ΔΟΥ Φιλαδέλφειας/Μεταμόρφωσης έκαναν την περασμένη Τετάρτη εργάτες, εργάτριες, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι, γυναίκες και νέοι που δρουν μέσα από τη Λαϊκή Επιτροπή Μεταμόρφωσης και την Επιτροπή Αγώνα Ανέργων Φιλαδέλφειας. Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων έκανε παρέμβαση στην προϊσταμένη του Τμήματος Εισοδήματος, η οποία ως αναπληρώτρια του διευθυντή, τους παρέπεμψε στη ΔΟΥ Ν. Ιωνίας, όταν γίνει η συγχώνευση των καταστημάτων. Οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν απαλλαγή του λαού από τους δυσβάσταχτος φόρους και συζήτησαν γι' αυτό τόσο με τους υπαλλήλους της Εφορίας όσο και με κόσμο που βρισκόταν στη ΔΟΥ για να εξυπηρετηθεί. Παράλληλα, οι διαδηλωτές έκαναν ξεκάθαρο ότι με τη δράση τους δε θα επιτρέψουν να γίνει καμιά κατάσχεση σε βάρος κανενός εργαζόμενου, άνεργου κλπ.

ΜΑΡΟΥΣΙ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Παραστάσεις διαμαρτυρίας σε ΙΚΑ και Εφορία Αμαρουσίου προγραμματίζει η Λαϊκή Επιτροπή της πόλης στις 18 και 25 Ιούλη. Οι κινητοποιήσεις αποφασίστηκαν σε λαϊκή συνέλευση που έκανε η Επιτροπή την περασμένη Τετάρτη, όπου από τη συζήτηση αναδείχθηκε η ανάγκη καλύτερης ενημέρωσης των κατοίκων ως προς τις εξελίξεις σε Υγεία - Πρόνοια, τις ελλείψεις και το κλείσιμο παιδικών σταθμών και τη φοροεπιδρομή που έρχεται μετά το καλοκαίρι. Γι' αυτά τα θέματα αποφασίστηκε η Λαϊκή Επιτροπή να προχωρήσει σε συγκέντρωση υπογραφών σε σχετικό κείμενο.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ

Μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Εφορίες Αμπελοκήπων, Νεάπολης και Τούμπας, πραγματοποίησαν προχτές το πρωί οι Λαϊκές Επιτροπές Βορειοδυτικών συνοικιών και Τούμπας Θεσσαλονίκης, συνεχίζοντας τη δράση τους ενάντια στα χαράτσια και στην υπέρογκη φορολογία που έρχεται μέσω των εκκαθαριστικών. Οι Λαϊκές Επιτροπές της Θεσσαλονίκης, μετέτρεψαν την παράσταση διαμαρτυρίας σε μια πραγματικά μεγάλη πανεξόρμηση προς τους χιλιάδες ανθρώπους που βρήκαν να συνωστίζονται στις εφορίες προσπαθώντας καταρχήν να καταλάβουν τι γίνεται και πρέπει να πληρώσουν τεράστια ποσά και στη συνέχεια να μάθουν αν μπορούν να κάνουν διακανονισμό, ή τι θα γίνει αν δεν τα πληρώσουν.

Οι εργαζόμενοι που συσπειρώνονται στις λαϊκές επιτροπές κάλεσαν το λαό να μετατρέψει την οργή και την αγανάκτηση που νιώθει σε οργανωμένη πάλη για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Να παλέψει άμεσα, για αύξηση του αφορολόγητου ορίου στις 40.000 ευρώ για το ζευγάρι, αναδρομική κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, του ΕΕΤΗΔΕ και του τέλους επιτηδεύματος για εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ για το ζευγάρι και για απαλλαγή των ανέργων από τη φορολογία.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ