Τρίτη 24 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΡΑΣΗ ΛΑΪΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕΝΙΔΙΟΥ
Κινητοποιήσεις ενάντια στη φοροληστεία και το χάλι της Υγείας

Από την παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΟΥ Αχαρνών
Από την παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΟΥ Αχαρνών
Σε παραστάσεις διαμαρτυρίας και υπομνήματα στους διευθυντές της Εφορίας και του ΙΚΑ προχώρησε χτες η Λαϊκή Επιτροπή Μενιδίου, για να αναδείξει δύο καίρια ζητήματα που ταλανίζουν τις λαϊκές οικογένειες, τη συνεχή φοροληστεία και τις τεράστιες ελλείψεις και τα προβλήματα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Τη Λαϊκή Επιτροπή συναποτελούν το Συνδικάτο Οικοδόμων, Επιτροπές Αγώνα από εργαζόμενους στο Φάρμακο, στα Τρόφιμα - Ποτά, στο Καζίνο της Πάρνηθας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ο Σωκράτης», το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο Σύλλογος των Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων, ο Σύλλογος Γυναικών, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.

Στην εφορία, οι εκπρόσωποι των ταξικών αγωνιστικών δυνάμεων κατήγγειλαν την κυβέρνηση, την εργοδοσία και την ΕΕ, που με την πολιτική τους καταδικάζουν στη φτώχεια και την εξαθλίωση τα λαϊκά στρώματα. Υπογράμμισαν ότι με τη φοροεπιδρομή που υφίστανται χιλιάδες οικογένειες θα βρεθούν σε αδυναμία να καταβάλουν τις δόσεις που ζητάει η Εφορία, ανεξαρτήτως του αριθμού των δόσεων. Τόνισαν, επίσης, κατηγορηματικά ότι δε θα επιτρέψουν να γίνει καμία κατάσχεση περιουσιακού στοιχείου σε λαϊκό σπίτι, ούτε και να μείνει χωρίς ρεύμα. Απαίτησαν να γίνουν ρυθμίσεις χρεών, να υπάρξει μεγαλύτερη ευαισθησία σε ευπαθείς ομάδες, να δοθεί φορολογική ενημερότητα σε επαγγελματίες που δυσκολεύονται λόγω της αναδουλειάς. Παράλληλα, απαίτησαν και απηύθυναν κάλεσμα να δυναμώσει το κίνημα, ώστε να καταργηθούν τα χαράτσια, να υπάρξει αφορολόγητο στα 40.000 ευρώ και να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο με 45%.

Στο ΙΚΑ, που καλείται να εξυπηρετήσει χιλιάδες ασφαλισμένους η κατάσταση είναι αφόρητη καθώς υπάρχουν συγχωνεύσεις, περικοπές και μείωση προσωπικού. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα διοικητικά γραφεία του Οργανισμού στο κέντρο του Μενιδίου, από 64 εργαζόμενους πριν 2 χρόνια έχουν απομείνει 24 και οι περικοπές δαπανών προβλέπουν συγχώνευση των υπηρεσιών με συγκέντρωσή τους σε γραφεία, κοντά στο Ολυμπιακό Χωριό, μακριά από το βασικό ιστό της πόλης, πράγμα που δημιουργεί επιπρόσθετα προβλήματα ιδιαίτερα για τους ηλικιωμένους. Οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Επιτροπής απαίτησαν τουλάχιστον τα εξής άμεσα μέτρα: Να εξασφαλιστεί δωρεάν πρόσβαση σε υπηρεσίες Υγείας και σε όσους με λόγους ανεργίας δεν έχουν βιβλιάριο, δωρεάν ιατροφαρμακευτική φροντίδα ιδιαίτερα στα άτομα με ειδικές ανάγκες, τους χρονίως πάσχοντες, τους καρκινοπαθείς, να εμβολιαστούν δωρεάν όλα τα παιδιά, όπως απαιτεί η εγγραφή στα σχολεία, να καταργηθούν οι πληρωμές, τα «εισιτήρια», η συμμετοχή σε εργαστηριακές εξετάσεις.

Και στους δύο Οργανισμούς, Εφορία και ΙΚΑ, οι διευθυντές τους δήλωσαν ότι στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους θα μεταφέρουν στις κεντρικές διοικήσεις τα αιτήματα των αγωνιστικών φορέων, ωστόσο επικαλέστηκαν τη δημοσιοϋπαλληλική ιδιότητά τους ...να εφαρμόζουν τους νόμους. Τους νόμους, που όπως υπογράμμισαν οι εκπρόσωποι της Επιτροπής είναι βάρβαροι και αντιλαϊκοί, στα μέτρα της πλουτοκρατίας, και ο λαός πρέπει να ανατρέψει μαζί με το εκμεταλλευτικό σύστημα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ