Τρίτη 16 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΔΡΑΣΗ ΛΑΪΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ
ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Εντείνουν τη δράση τους για τα λαϊκά προβλήματα

Από τη συγκρότηση της Επιτροπής Αγώνα Νέας Σμύρνης
Από τη συγκρότηση της Επιτροπής Αγώνα Νέας Σμύρνης
Εξόρμηση στο ΙΚΑ του Αιγάλεω πραγματοποίησαν χθες μέλη της Λαϊκής Επιτροπής της περιοχής με αφορμή τη συγκέντρωση για τα ζητήματα της Υγείας που διοργανώνει η επιτροπή με τη στήριξη του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας, την Τρίτη 23/10 στις 7 π.μ., στο σταθμό του μετρό στο Αιγάλεω.

Τα μέλη της Επιτροπής κάλεσαν τον κόσμο που βρέθηκε εκείνη την ώρα στα ιατρεία του ΙΚΑ να συμμετέχει στην κινητοποίηση και να πάρει την υπόθεση στα χέρια του ώστε κανένα νοσοκομείο, καμία άλλη υπηρεσία υγείας να μη συρρικνωθεί και οδηγηθεί σε κλείσιμο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πολύς κόσμος στη διάρκεια της εξόρμησης εμφανίστηκε εξοργισμένος και κατήγγειλε στα μέλη της επιτροπής ότι θα πρέπει πια να πληρώνει από την τσέπη του κάθε τηλεφώνημα, αφού πλέον δεν υπάρχει προσωπικό για απευθείας ραντεβού όπως γινόταν μέχρι τώρα. Κοντά σε αυτά, διαμαρτυρία εξέφρασαν και για τις ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες με πολλούς από τους παρευρισκόμενους να εκφράζουν έντονα το φόβο τους σε περίπτωση που κάποιος βρεθεί χωρίς γιατρό σε έκτακτη ανάγκη.

Συγκροτήθηκε Επιτροπή Αγώνα στη Νέα Σμύρνη

Με το σύνθημα «Εργατικό Λαϊκό Μπλόκο στην καταιγίδα των αντιλαϊκών μέτρων» και την παρουσία πλήθους κόσμου και μαζικών φορέων από την περιοχή, συγκροτήθηκε, την περασμένη Κυριακή, η Επιτροπή Αγώνα Νέας Σμύρνης. Η απόφαση αυτή ήταν αποτέλεσμα της κοινής δράσης που ανέπτυξαν το προηγούμενο διάστημα ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Νέας Σμύρνης (μέλος ΟΓΕ), η Επιτροπή Ανέργων Νέας Σμύρνης, αυτοαπασχολούμενων που δραστηριοποιούνται στην ΠΑΣΕΒΕ, εμποροϋπάλληλοι, ιδιωτικοί υπάλληλοι, εργαζόμενοι στον επισιτισμό, τις τηλεπικοινωνίες, στο χρηματοπιστωτικό, στο δήμο της περιοχής, συνταξιούχοι, κ.ά.

Με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα Νέας Σμύρνης σημειώνει, ανάμεσα στα άλλα, ότι: μπορεί να κάνει πράξη το σύνθημα «Ενας για όλους και όλοι για έναν», όπως έγινε το προηγούμενο διάστημα, δείχνοντας ταξική αλληλεγγύη στους ηρωικούς χαλυβουργούς, στις λαϊκές οικογένειες που τους έκοψαν το ρεύμα κ.ά.

Στη διάρκεια της σύσκεψης, τα μέλη της Επιτροπής κατέληξαν σε ψήφισμα για το φασιστικό-ναζιστικό μόρφωμα της «Χρυσής Αυγής», στο οποίο ανάμεσα στα άλλα σημειώνουν: «Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, άνεργους, αυτοαπασχολούμενους, γυναίκες και νεολαία, συνταξιούχους, να απομονώσουν τέτοιες φασιστικές οργανώσεις που με αντικομμουνιστική υστερία, τρομοκρατικές επιθέσεις επιχειρούν να γονατίσουν συνολικά την εργατική τάξη και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα. Που μισούν θανάσιμα τον ταξικά προσανατολισμένο αγώνα. Μην ξεχνάμε ότι τέτοιου είδους φασιστικές δυνάμεις έδρασαν από κοινού με παρακρατικούς, κουκουλοφόρους, αναρχοαυτόνομους στην επίθεση που δέχτηκε η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 20 Οκτώβρη του 2011».

Σύσκεψη στη Σάμο

Σύσκεψη στο Πνευματικό Κέντρο Κωμιακής πραγματοποίησαν την περασμένη Κυριακή μέλη της Λαϊκής Επιτροπής στην περιοχή, προκειμένου να συζητήσουν για τον καθορισμό του πλαισίου πάλης το ερχόμενο διάστημα. Ανάμεσα σε αυτά που αποφασίστηκαν ήταν η επιτροπή να στηρίξει την πρόταση νόμου που έχει καταθέσει το ΚΚΕ στη Βουλή για την κατάργηση όλων των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων καθώς και να συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στις 18/10 στις 11 π.μ., στο παλιό Δημαρχείο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ