Πέμπτη 25 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΔΡΑΣΗ ΛΑΪΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ
Κινητοποιήσεις για τα λαϊκά προβλήματα
  • Στο Βύρωνα: Για να μην κλείσει το ΙΚΑ
  • Σε Νέα Σμύρνη - Νέα Ιωνία: Για το χαράτσι της ΔΕΗ

Το πανό της Επιτροπής Αγώνα Νέας Σμύρνης στην πρόσφατη απεργιακή κινητοποίηση
Το πανό της Επιτροπής Αγώνα Νέας Σμύρνης στην πρόσφατη απεργιακή κινητοποίηση
Κινητοποίηση στο ΙΚΑ Βύρωνα πραγματοποίησαν χτες μέλη της Λαϊκής Επιτροπής της περιοχής, απαιτώντας να μη μεταφερθεί το υποκατάστημα του Βύρωνα στο κατάστημα του Παγκρατίου, όπως έχει αποφασίσει το ΔΣ του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ. Πρόκειται για ένα κατάστημα που λειτουργεί από το 1986 και εξυπηρετεί χιλιάδες ασφαλισμένους. Σήμερα, απασχολούνται εκεί 20 υπάλληλοι και εξυπηρετούν 9.000 πληρωμές συνταξιούχων το χρόνο και περίπου 60.000 συναλλαγές ασφαλισμένων.

Με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Επιτροπή Βύρωνα επισημαίνει: «Οι αρνητικές συνέπειες για τους εργαζόμενους στο υποκατάστημα του ΙΚΑ θα είναι πολλές. Τους συμπαραστεκόμαστε και τους καλούμε να παραμερίσουν τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που βάζουν πλάτη σ' αυτές τις πολιτικές και να συστρατευθούν και να συσπειρωθούν με τις δυνάμεις που αντιπαλεύουν αυτή την πολιτική. Με τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ και της Λαϊκής Επιτροπής Βύρωνα. Για τους χιλιάδες ασφαλισμένους του Βύρωνα, που θα υποχρεώνονται να μεταβαίνουν στο ΙΚΑ Παγκρατίου, η ταλαιπωρία, το κόστος, το χάσιμο χρόνου, οι καθυστερήσεις θα μεγαλώνουν. Στη λογική του κόστους θα προχωρήσουν και στην υποβάθμιση ιατρείων του ΙΚΑ και άμεσα στο κλείσιμό τους».

Νέα Σμύρνη

Ο οργανωμένος αγώνας έφερε αποτελέσματα. Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα Νέας Σμύρνης, μετά τις παρεμβάσεις του προηγούμενου διαστήματος η διοίκηση στη ΔΕΗ στην Καλλιθέα (οδός Σκίππη και Αραπάκη) δέχεται να πληρώνονται μόνο οι λογαριασμοί και όχι το χαράτσι, αρκεί πρώτα οι καταναλωτές να προσκομίζουν τους λογαριασμούς όπου και θα εκδίδεται από την επιχείρηση έγγραφο πληρωμής χωρίς το χαράτσι. Αυτό έρχεται να καταρρίψει την πολιτική που ακολουθούσε το συγκεκριμένο κατάστημα που όχι μόνο δεν έδινε αυτή τη δυνατότητα, αλλά αντ' αυτού εμφάνιζε τους καταναλωτές που είχαν πληρώσει μόνο την αξία του ρεύματος και όχι το χαράτσι, να χρωστούν ρεύμα.

Η Επιτροπή Αγώνα με ανακοίνωσή της αναφέρει ανάμεσα σε άλλα: «Η περιβόητη κατάργηση του χαρατσιού δεν σημαίνει και ελάφρυνση του λαού, αφού θα ενσωματωθεί στο νέο, ενιαίο τέλος για τα ακίνητα, όπου θα φορολογούνται ακόμη και τα αγροτεμάχια, εντός και εκτός σχεδίου πόλης. Συνεχίζουμε τον αγώνα».

Νέα Ιωνία

Παρέμβαση στο υποκατάστημα της ΔΕΗ Ν. Ιωνίας πραγματοποίησαν πριν από λίγες ημέρες μέλη της Επιτροπής Αγώνα Ανέργων Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας μετά το μπαράζ διακοπής ηλεκτροδότησης σε σπίτια ανέργων. Τα μέλη της επιτροπής απαίτησαν από την προϊστάμενη την επανασύνδεση του ρεύματος καθώς και περισσότερες δόσεις διακανονισμού. Ως αποτέλεσμα της κινητοποίησης έγινε δεκτό το αίτημα της Επιτροπής.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ