Τρίτη 27 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΔΡΑΣΗ ΛΑΪΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
Ψήφισμα κατά της Χρυσής Αυγής

Στιγμιότυπο από την πρόσφατη κινητοποίηση στο ΙΚΑ Καλλιθέας.
Στιγμιότυπο από την πρόσφατη κινητοποίηση στο ΙΚΑ Καλλιθέας.
Ψήφισμα με αφορμή τα κρούσματα τραμπουκισμού και τρομοκράτησης από μέλη της Χρυσής Αυγής σε μετανάστες εργάτες στην Καλλιθέα, με πιο πρόσφατο περιστατικό στα ιατρεία του ΙΚΑ, έχει εκδώσει η Λαϊκή Επιτροπή της περιοχής, τα σωματεία και οι φορείς που συμμετέχουν σε αυτή. Να θυμίσουμε ότι μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Καλλιθέας μαζί με την Επιτροπή Αγώνα Νέας Σμύρνης και Π. Φαλήρου και το Σωματείο Συνταξιούχων Καλλιθέας και γύρω δήμων, πριν από λίγες μέρες, είχαν πραγματοποιήσει κινητοποίηση στο συγκεκριμένο υποκατάστημα γι' αυτό το λόγο, όπου και καταδίκασαν τις ενέργειες αυτές.

Ολόκληρο το ψήφισμα έχει ως εξής:

«Απομονώστε τώρα τους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Το τελευταίο διάστημα στην Καλλιθέα έχουν εμφανιστεί αρκετά κρούσματα τρομοκράτησης και τραμπουκισμού από μέλη της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής απέναντι σε μετανάστες εργάτες που ζουν και αναπνέουν στην ίδια γειτονιά με μας, στον ίδιο χώρο δουλειάς. Με πιο πρόσφατο περιστατικό τα ιατρεία του ΙΚΑ που ζητούσαν διαπιστευτήρια χαρτιά με ελληνική υπηκοότητα από τους ασθενείς.

Το φασιστικό αυτό μόρφωμα της αστικής τάξης αποτελεί το μακρύ χέρι του συστήματος και στόχο έχει να χτυπήσει την εργατική τάξη, το λαϊκό κίνημα συνολικότερα και όχι μόνο τους μετανάστες. Εχει αναλάβει τη "βρώμικη δουλειά" για χάρη μιας χούφτας πλουτοκρατών, εκείνων δηλαδή που σήμερα τσακίζουν τις ζωές μας, που παρασιτούν από το δικό μας μόχθο.

Δεν είναι τυχαίο πως οι νοσταλγοί των Ες Ες, των Χιτών και των ταγμάτων ασφαλείας αναπτύσσουν δράση τώρα που κυβέρνηση, τρόικα, ΕΕ εξαπολύουν νέα βάρβαρα μέτρα που εξαθλιώνουν ολοένα και περισσότερο τη ζωή της εργατικής - λαϊκής οικογένειας. Τώρα που ο κάθε εργαζόμενος, κάθε άνεργος, η κάθε λαϊκή οικογένεια πρέπει να πάρει την υπόθεση στα χέρια της να αποβάλει κάθε ψευτοδίλημμα που της πλασάρουν οι μηχανισμοί του συστήματος και να συμβάλει αποφασιστικά με τη δράση της στην οργάνωση της πάλης, στο δυνάμωμα του ταξικού πόλου, δηλαδή του ΠΑΜΕ και της κοινωνικής συμμαχίας.

Δε θα αφήσουμε κανένα φασίστα, κανένα μηχανισμό του συστήματος να χύσει το ρατσιστικό δηλητήριο στις γραμμές της εργατικής τάξης. Το απέδειξαν περίτρανα οι εργάτες της ΑΓΝΟ στη Θεσσαλονίκη όπου και εμπόδισαν επίθεση των ναζιστών απέναντι σε μαθητές. Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας εδώ στην περιοχή μας που μπήκε μπροστά για να μην περάσει η τρομοκρατία στο εργοτάξιο. Οι εργαζόμενοι στο "Παπουτσάνη" που τους αποδοκίμασαν και τους πέταξαν έξω από το εργοστάσιο, καθώς επίσης οι εργαζόμενοι και οι ασθενείς στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

Τους θυμίζουμε ότι ο λαός της Καλλιθέας έχει τεράστια ιστορική πείρα αντίστασης απέναντι στους μπουραντάδες και στους γερμανοτσολιάδες, όπως τους αποκαλούσε ο λαός. Οπως τότε έτσι και τώρα μόνο το οργανωμένο και συνειδητά πειθαρχημένο εργατικό - λαϊκό κίνημα, δυνατό σαν γροθιά, μπορεί να τσακίσει τα αφεντικά και τα μαντρόσκυλά τους».

ΠΑΤΡΑ

Να μην προχωρήσει η ΔΕΗ ΑΕ σε καμία διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος σε οικογένειες ανέργων, απολυμένων, χαμηλόμισθων ή χαμηλοσυνταξιούχων απαίτησαν χτες το πρωί το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας και η Λαϊκή Επιτροπή Προσφυγικών κατά τη διάρκεια κοινής κινητοποίησης στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην Πάτρα (ακτή Δυμαίων).

Σε παράσταση διαμαρτυρίας που ακολούθησε στο γραφείο του Διευθυντή του υποκαταστήματος ο τελευταίος υπεραμύνθηκε της τακτικής της ΔΕΗ ΑΕ να προχωρά στη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος σε όσα λαϊκά νοικοκυριά αδυνατούν να πληρώσουν το λογαριασμό, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «αυτή είναι η δουλειά μας». Από την πλευρά τους οι ταξικές δυνάμεις ξεκαθάρισαν στη Διεύθυνση να μην προχωρήσει σε άλλες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ στην Αισώπου πραγματοποίησε χτες η Λαϊκή Επιτροπή Μενεμένης - Γιαννιτσών - Μοναστηρίου, απαιτώντας την άμεση επανασύνδεση του ρεύματος στα δεκάδες σπίτια του συνοικισμού του Δενδροποτάμου, που έκοψε η ΔΕΗ την προηγούμενη βδομάδα, επειδή οι οικογένειες των Ρομά αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος και τα χαράτσια. Ταυτόχρονα πέτυχε την επανασύνδεση του ρεύματος και διακανονισμό για την εξόφληση του ρεύματος σε δύο εργατικές - λαϊκές οικογένειες. Τις επόμενες μέρες έχουν προγραμματιστεί μια σειρά κινητοποιήσεις και δράσεις με αίτημα τη μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ