Τετάρτη 13 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΔΡΑΣΗ ΛΑΪΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ
ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ - ΒΥΡΩΝΑ - ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
Κινητοποίηση ενάντια στη συγχώνευση των μονάδων του ΙΚΑ

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας ενάντια στις συγχωνεύσεις - καταργήσεις μονάδων του ΙΚΑ, προχώρησαν χτες το πρωί στη Μονάδα Παγκρατίου του ΙΚΑ, οι Λαϊκές Επιτροπές Παγκρατίου, Βύρωνα και Καισαριανής. Το «παρόν» στην κινητοποίηση έδωσαν σωματεία και μαζικοί φορείς της περιοχής, η Επιτροπή Ανέργων Βύρωνα, καθώς και Σύλλογοι Γυναικών.

Το προηγούμενο διάστημα, με εντολή της κυβέρνησης έκλεισε το ΙΚΑ Βύρωνα, ενώ μεθοδεύεται το ίδιο και για το ΙΚΑ Καισαριανής. Στο πλαίσιο αυτό ανά τακτά χρονικά διαστήματα μετακινούνται γιατροί από το ΙΚΑ Καισαριανής προς το ΙΚΑ Παγκρατίου. Το γεγονός ότι έχει κλείσει ήδη το ΙΚΑ Βύρωνα, έχει προκαλέσει επιπτώσεις στο ΙΚΑ Παγκρατίου που δέχεται πολύ περισσότερο κόσμο από ό,τι πριν, με αποτέλεσμα να αυξάνει ο χρόνος αναμονής για τους ασφαλισμένους.

Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης μοίρασαν ανακοίνωση στους ασφαλισμένους, στην είσοδο του κτηρίου, και συζήτησαν μαζί τους για την ανάγκη οργάνωσης του αγώνα ενάντια σε αυτή την πολιτική.

«Τα μέτρα που παίρνονται δεν ήρθαν ως κεραυνός εν αιθρία, αλλά προετοιμάζουν το έδαφος για επιπλέον αφαίμαξη του πενιχρού λαϊκού εισοδήματος για ιατρικές εξετάσεις και φάρμακα. Εμείς απαντάμε με τη γλώσσα της λαϊκής οικογένειας και όχι της κερδοφορίας και του κεφαλαίου», επισημαίνουν οι Λαϊκές Επιτροπές στην κοινή ανακοίνωσή τους και τονίζουν: «Να μη συγχωνευθεί - καταργηθεί καμία κλινική, νοσοκομείο ή μονάδα του ΙΚΑ. Κατάργηση των πληρωμών των ασθενών. Να μη μείνει κανένας άνεργος ανασφάλιστος, χωρίς πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τον ίδιο και την οικογένειά του. Πλήρης και επαρκής χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ