Τετάρτη 20 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΔΡΑΣΗ ΛΑΪΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ
Αγωνιστικά Κούλουμα από Λαϊκές Επιτροπές

Από τα Κούλουμα στο Ολυμπιακό Χωριό
Από τα Κούλουμα στο Ολυμπιακό Χωριό
Με τη συμμετοχή πλήθος κόσμου κι εκλεκτών μεζέδων γιόρτασαν προχτές Δευτέρα τα Κούλουμα εργαζόμενοι και άνεργοι με τις οικογένειές τους από το Μενίδι και το Ολυμπιακό Χωριό στην κεντρική του πλατεία. Τη ζεστή αυτή γιορτή όπου κυριάρχησε ο χορός και το τραγούδι διοργάνωσε η Λαϊκή Επιτροπή Μενιδίου στέλνοντας ταυτόχρονα το μήνυμα πως στην οικονομική κρίση κανένας δεν πρέπει να μείνει μόνος του. Οπως τόνισαν οι διοργανωτές, η Λαϊκή Επιτροπή μαζί με τα ταξικά σωματεία της περιοχής, δίνει τη μάχη της ταξικής αλληλεγγύης ώστε καμία λαϊκή οικογένεια να μην υποκύψει στη βαρβαρότητα της κρίσης και πως με αγωνιστικό τρόπο συνεχίζουμε να διεκδικούμε όλα εκείνα τα οποία έχουμε ανάγκη για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια.

Την ίδια στιγμή, ανάλογο γλέντι συνδιοργάνωσαν στο παλιό εργοστάσιο «ΒΟΤΡΥΣ» (Σεπόλια, τέρμα οδού Γράμμου, κοντά στη γέφυρα Ροσινιόλ), ο Εξωραϊστικός - Εκπολιτιστικός Σύλλογος Σεπολίων «Η αναγέννηση», η Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Διαμερίσματος Δ. Αθήνας, Σύλλογοι Γονέων και Αθλητικοί Σύλλογοι της περιοχής. Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των διοργανωτών και παράλληλα ακολούθησε ενδιαφέρουσα κουβέντα για την ανάγκη ο χώρος, ο οποίος ανήκει σήμερα στον ΟΣΚ και υπάρχουν δικαιολογημένοι φόβοι να ιδιωτικοποιηθεί, να δοθεί στους κατοίκους της περιοχής και να αξιοποιηθεί ώστε να γίνουν εκεί σχολεία, πολιτιστικά και αθλητικά κέντρα.

Κινητοποίηση για το Στρατόπεδο Καρατάσιου

Συγκέντρωση μπροστά από το πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου και μαζική εξόρμηση, πραγματοποίησαν το πρωί της Κυριακής οι Λαϊκές Επιτροπές Πολίχνης, Σταυρούπολης και Ευκαρπίας αλλά και περιβαλλοντικές οργανώσεις της περιοχής, απαιτώντας να γίνει το πρώην στρατόπεδο χώρος πρασίνου - αναψυχής και πολλαπλών περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων, για να αποτελέσει μια ανάσα για τον εργαζόμενο λαό των υποβαθμισμένων λαϊκών γειτονιών της Βορειοδυτικής Θεσσαλονίκης.

Θυμίζουμε ότι η τρικομματική κυβέρνηση, μέσω των υπηρεσιών του Στρατού, αποφάσισε να σταματήσει την ελεύθερη πρόσβαση του λαού της περιοχής στους χώρους του πρώην στρατοπέδου, ενόψει των σχεδίων που έχει να το ξεπουλήσει μέσω του ΤΑΙΠΕΔ. Ετσι, πριν από λίγες μέρες οι υπηρεσίες του Στρατού τοποθέτησαν λουκέτα και προειδοποιητικές πινακίδες με τις οποίες «ενημερώνουν» ότι η πρόσβαση χωρίς προηγούμενη άδεια διώκεται ποινικά. Κόντρα σ' αυτή την εξέλιξη, ο λαός της περιοχής διαμηνύει ότι κανένα λουκέτο δε θα εμποδίσει να περπατά όπως και όποτε θέλει στους ελεύθερους χώρους και τα πρώην στρατόπεδα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ