Σάββατο 9 Ιούνη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΝΗΣ 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ποιο είναι το πραγματικό δίλημμα;

-- Τι κρίνεται στις εκλογές και μετά από αυτές, για τον εργαζόμενο λαό;

Αυτό που κρίνεται σε αυτές τις συνθήκες της κρίσης που το επόμενο διάστημα θα βαθύνει ακόμα περισσότερο σκορπώντας δυστυχία στα εργατικά λαϊκά νοικοκυριά, είναι το εξής:

'Η το εργατικό και λαϊκό κίνημα, όλος ο λαός, θα έχουν τη δύναμη να αντιταχθούν στους νέους εκβιασμούς, σε νέα διλήμματα, αυταπάτες και ψεύτικες ελπίδες και στην πορεία να μπουν στο δρόμο της αντεπίθεσης με στόχο τη διεκδίκηση συνολικά άλλης πολιτικής, άλλης εξέλιξης για την ελληνική κοινωνία και οικονομία.

'Η ο λαός θα οδηγηθεί σε νέες ακόμη μεγαλύτερες υποχωρήσεις με τις κεντροαριστερές ή κεντροδεξιές κυβερνήσεις, που θα εντείνουν την αντιλαϊκή πολιτική, με αντεργατικά μέτρα, με μέτρα εξαπάτησης, χωρίς να πειράζουν στο ελάχιστο τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ο λαός έχει στα χέρια του όλη τη δύναμη για να απαντήσει σε αυτό το δίλημμα. Να σκεφτεί τα δικά του συμφέροντα και όχι τα κούφια λόγια και τις υποσχέσεις. Να σκεφτεί ότι πρέπει να ζήσει τα παιδιά του, την οικογένειά του και να ικανοποιούνται όλες του οι ανάγκες. Να μην αρκεστεί στις κάλπικες υποσχέσεις περί ανακούφισης. Γι' αυτούς τους λόγους πρέπει οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα να κάνουν ακόμα πιο ισχυρό το ΚΚΕ. Το ΚΚΕ θα αξιοποιήσει σε αυτή την κατεύθυνση τη δύναμη και την εμπιστοσύνη.

Το δίλημμα που αντικειμενικά τίθεται είναι: 'Η με τα μονοπώλια ή με το λαό. 'Η θα γίνει λαϊκή περιουσία ο παραγόμενος πλούτος και η παραγωγή θα οργανωθεί προς όφελος του λαού ή θα συνεχίζεται η αφαίρεση δικαιωμάτων του λαού, η φτώχεια, η εξαθλίωση και η κρίση, την ίδια στιγμή που θα παρατηρείται αύξηση των κερδών του κεφαλαίου. Τρίτος δρόμος δεν υπάρχει. Η στάση απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΝΑΤΟ είναι το αλάνθαστο κριτήριο των θέσεων και της πολιτικής πρακτικής κάθε κόμματος. Μόνο το ΚΚΕ λέει πως φιλολαϊκή διέξοδος μέσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση δεν υπάρχει. Το έχει αποδείξει η ιστορία, το έχει δείξει η ίδια η ζωή των εργαζομένων. Με το ευρώ και την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης πτώχευσαν το λαό.

Για ένα πρέπει να είναι σίγουρος ο λαός. Το ΚΚΕ θα μπει μπροστά για να εξασφαλίσει ο λαός το ψωμί του, την επιβίωσή του στο ενδεχόμενο είτε ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας είτε νέου «κουρέματος» που θα συνδυαστούν με ακόμα πιο βάρβαρα μέτρα. Θα είναι μπροστά μαζί με το εργατικό, το λαϊκό κίνημα για να εξασφαλιστούν τα φάρμακα των ασθενών, των συνταξιούχων, των ατόμων που έχουν ειδικές ανάγκες. Για να μπολιάσει σε όλο το λαό την αναγκαιότητα ότι όπως με τα ίδια του τα χέρια θα πρέπει να παλέψει για να εξασφαλίσει το ψωμί των παιδιών του, με τα ίδια του τα χέρια θα πρέπει να παλέψει οργανωμένα για να ανατρέψει την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Για να πάρει όλο τον πλούτο που τού ανήκει και να σιγουρέψει μια και καλή το ψωμί του, τη δουλειά του, την προκοπή του. Με τα ίδια του τα χέρια να χτίσει τη δική του λαϊκή εξουσία.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ