Πέμπτη 3 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Ανάγκη η ενίσχυση του ΚΚΕ

Πολύ ακριβά πλήρωσε η μικρομεσαία αγροτιά την καπιταλιστική κρίση και την πολιτική των κομμάτων της πλουτοκρατίας ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. Τα τελευταία δύο χρόνια η μικρομεσαία αγροτιά, όπως και όλα τα λαϊκά στρώματα, έχει δεχτεί μια ανελέητη επίθεση. Οι τιμές των προϊόντων να μειώνονται, το κόστος παραγωγής και ζωής να αυξάνει και ο ΦΠΑ να πηγαίνει στο 23%, τα χαράτσια να διαδέχονται το ένα το άλλο, όπως για τ' ακίνητα μέσω της ΔΕΗ, η αύξηση των ασφαλίστρων του ΕΛΓΑ, χωρίς να ασφαλίζεται και να αποζημιώνεται κανονικά η παραγωγή, η αύξηση στις εισφορές του ΟΓΑ φέτος που έφτασε το 29%, ενώ η αγροτιά για μια συνταγή πληρώνει να 5 ευρώ στα Κέντρα Υγείας και στα Νοσοκομεία. Επίσης με το «καλημέρα» το 2012 αυξήθηκε η τιμή στο αγροτικό ρεύμα κατά 20% και στο οικιακό 11%, ενώ θα εξισωθεί ο φόρος στο πετρέλαιο και το αφορολόγητο μειώθηκε και για τους αγροτοκτηνοτρόφους στις 5.000 ευρώ.

***

Επιπλέον έχει, ήδη, προαποφασιστεί οι μικρομεσαίοι αγρότες να γίνουν επιχειρηματίες και να κρατάνε λογιστικά βιβλία, που σημαίνει θα πληρώνουν φόρο επιτηδεύματος 300-500 ευρώ, περαίωση κλπ., να καταργηθεί η επιστροφή ΦΠΑ, ενώ επεξεργάζονται σχέδια φορολόγησης της γης και νέα χαράτσια στις γεωτρήσεις και στο νερό άρδευσης. Αυτά και άλλα χειρότερα περιμένουν τους φτωχομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους αν μετά τις εκλογές προκύψει μια κυβέρνηση που θα υπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και των μονοπωλίων. Μια κυβέρνηση που θα υλοποιεί τις εντολές της τρόικας και των μνημονίων. Και από κοντά έρχεται και η ΚΑΠ με την οποία συμφωνούν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου η οποία με τη νέα αναθεώρηση μετά το 2013 θα μειώσει δραστικά το αγροτικό εισόδημα, θα περικόψει κι άλλο τις επιδοτήσεις, αναγκάζοντας χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες να εγκαταλείψουν τη γη και την παραγωγή και να δημιουργηθούν λίγοι μεγαλοεπιχειρηματίες - καπιταλιστές αγρότες.

***

Η ολέθρια πολιτική που ακολουθείται οδηγεί τους φτωχομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους σε απόγνωση, όπως και τους εργαζόμενους και τους φτωχούς αυτοαποσχολούμενους. Πολλές χιλιάδες καταχρεωμένοι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι είναι, στην κυριολεξία, στον αέρα και κινδυνεύουν όχι μόνο να βγούνε εκτός παραγωγής, αλλά να χάσουν τα χωράφια τους, τα σπίτια τους, το βιος τους και να καταλήξουν άνεργοι και απόκληροι. Αυτό το μαύρο μέλλον τους επιφυλάσσουν ΚΑΠ, ΕΕ, ΔΝΤ, τρόικα και η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ή όποια άλλη παρόμοια κυβέρνηση προκύψει. Γιατί στο μεταξύ προέκυψαν και άλλοι «πρόθυμοι» και μετά τις εκλογές μπορεί να προκύψουν ακόμα περισσότεροι «πρόθυμοι» για συγκυβερνήσεις σαν αυτή του μαύρου μετώπου. Διέξοδος για τη φτωχομεσαία αγροτιά αποτελεί η πρόταση του ΚΚΕ. Να πατώσουν στις εκλογές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και να μην ξοδευτεί καμία ψήφος στα κόμματα, παλιά και νέα, που στηρίζουν ή δεν αμφισβητούν την ΕΕ και τη βάρβαρη πολιτική της. Να βγει από τις κάλπες παντοδύναμο το ΚΚΕ. Για να αντιμετωπίσουν και οι μικρομεσαίοι αγρότες πιο αποτελεσματικά τη θύελλα των αντιλαϊκών μέτρων που έρχονται μετά τις εκλογές. Για να συνεχίσουν και να εντείνουν τον αγώνα τους σε κοινό μέτωπο με την εργατιά και τους αυτοαπασχολούμενους ενάντια στην πολιτική που τσακίζει τη ζωή της και μαυρίζει το μέλλον της. Να μη μείνει σε χλωρό κλαρί καμία κυβέρνηση υποτελής στην πλουτοκρατία και τα μονοπώλια. Γι΄ αυτό στην κάλπη ρίχνουμε ΚΚΕ.


Κ. Δ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ