Τρίτη 13 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ

ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στον Πειραιά έφτασαν, χτες το πρωί, οι διασωθέντες μετανάστες από το πρόσφατο ναυάγιο στη Σάμο, όπου έχασαν τη ζωή τους 22 άνθρωποι και αγνοούνται άλλοι επτά. Πρόκειται για 7 Σύρους, 24 Σομαλούς και μια γυναίκα από την Ερυθραία. Με το ίδιο δρομολόγιο μεταφέρθηκαν και οι σοροί των νεκρών. Υπενθυμίζεται πως χορηγήθηκε εξάμηνη αναστολή απέλασης, με προοπτική ανανέωσης, στους 34 από τους 36 διασωθέντες του τραγικού ναυαγίου. Στο μεταξύ, τα επικίνδυνα ταξίδια των εξαθλιωμένων των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της παγκοσμιοποίησης συνεχίζονται. Περίπου 40 μετανάστες διέσωσε χτες το πρωί το Λιμενικό ανοιχτά της Λέσβου. Επίσης, έξι μετανάστες εντοπίστηκαν και διασώθηκαν, την περασμένη Παρασκευή, στη θαλάσσια περιοχή Ψαλίδι της Κω. Αλλοι 15 μετανάστες εντοπίστηκαν και διασώθηκαν την Κυριακή στη νησίδα Νίμο της Σύμης.

Ενας 35χρονος αστυνομικός σκοτώθηκε στην Ανδραβίδα της Ηλείας, στην προσπάθειά του να αποτρέψει διάρρηξη σε σπίτι της περιοχής. Ο αστυνομικός επιχείρησε να σταματήσει τον δράστη, όμως ο τελευταίος τον χτύπησε με μαχαίρι και τον σκότωσε.

Φάκελος, με σημείωμα και τρεις σφαίρες των 7,62 χλστ., στάλθηκε χτες μέσω των ΕΛΤΑ στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Ο φάκελος περιείχε σημείωμα με αόριστες αναφορές κατά συγγενών εισαγγελέων, αντεισαγγελέων και υπουργών, που έχουν εμπλακεί σε διάφορες υποθέσεις, χωρίς όμως να αναφέρεται σε ποιες ακριβώς. Επιπλέον, με το σημείωμα ο άγνωστος αποστολέας ζητεί αποφυλακίσεις, χωρίς επίσης να αναφέρει για ποια πρόσωπα.

Σοκ από υπόθεση βιασμού 11χρονου αγοριού από 42χρονο στα Τρίκαλα. Ο δράστης οδήγησε με τη βία σε παράπηγμα στην περιοχή της πλατείας του ΟΣΕ το παιδί και το βίασε.

Παράθυρο για την εισβολή ιδιωτικών εταιρειών σεκιούριτι σε χώρους που καλύπτει η Ελληνική Αστυνομία άνοιξε χτες ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, λέγοντας ότι οι 550 αστυνομικοί που φυλάνε αεροδρόμια, «δεν χρειάζεται να είναι αστυνομικοί. Μπορούσαν να ήταν σεκιούριτι».

Επιχείρηση που πουλούσε λουλούδια σε πανηγύρια και κέντρα διασκέδασης είχε στήσει αστυνομικός που πιάστηκε στη Φθιώτιδα, μαζί με συνεργούς του.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ