Παρασκευή 30 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Να βγάλει από πάνω του την κατηγορία για σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή επιχείρησε χτες στο δικαστήριο ο Γ. Αποστολόπουλος, που κατηγορείται ότι μαχαίρωσε, μαζί με τον Αλ. Χατζηπαυλίδη (σ.σ. η υπόθεσή του διαχωρίστηκε, γιατί «ανακαλύφθηκε» ότι ήταν ανήλικος κατά την τέλεση της πράξης) τρεις φορές στο πρόσωπο 16χρονο μαθητή του 3ου Λυκείου Παλαιού Φαλήρου, το Γενάρη του 2013. Στη δίκη, που συνεχίστηκε χτες, ισχυρίστηκε ότι διάφορα ναζιστικά σύμβολα που βρέθηκαν στο σπίτι του τα χρησιμοποιούσε σε εργασία που έκανε για τους πολιτισμούς στη Θεολογική Σχολή. Οσο για το μαχαίρωμα του μαθητή είπε πως αυτό έγινε μόνο για τα «μάτια» της κοπέλας του. Χαρακτήρισε, όμως, τον μαχαιρωμένο μαθητή, ως ηγέτη μιας κλίκας ναρκομανών και ψιλοτραμπούκων. Είπε επίσης, πως «η διευθύντρια του σχολείου κάλυπτε τα συγκεκριμένα άτομα για τους δικούς της σκοπούς, εξαιτίας των πολιτικών της πεποιθήσεων που ήταν ίδιες με αυτές της μάνας του Φ. (σ.σ. του θύματος). Κατά τ' άλλα ζήτησε συγγνώμη από το θύμα και την οικογένειά του...

Τροχαίο ατύχημα με λεωφορείο των ΚΤΕΛ σημειώθηκε στον περιφερειακό της Πάτρας χτες το πρωί. Με ελαφρά τραύματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας» 22 άτομα, μεταξύ τους και ο οδηγός. Το λεωφορείο, που εκτελούσε δρομολόγιο από την Αμαλιάδα για την Πάτρα, έπεσε από την περιφερειακή οδό στον παράδρομο της εθνικής οδού, στο ύψος του κόμβου της Οβρυάς. Σε ό,τι αφορά τις συνθήκες του ατυχήματος, από τις έρευνες που έκαναν οι αξιωματικοί της Τροχαίας Πατρών και την πραγματογνωμοσύνη στο λεωφορείο, οι πρώτες ενδείξεις χτες αναφέρονταν σε πρόβλημα σε ένα από τα μπροστινά ελαστικά του λεωφορείου.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε χτες στις 4.08 το απόγευμα στην αμαξοστοιχία 739 που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Εδεσσα, μεταφέροντας 130 επιβάτες, περίπου 25 χιλιόμετρα έξω από τη Θεσσαλονίκη κοντά στο σταθμό του Αδενδρου. Αμεσα και έγκαιρα ακινητοποιήθηκε η αμαξοστοιχία και όλοι οι επιβάτες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στο σταθμό του Αδενδρου. Οι επιβάτες μεταφέρθηκαν στον τελικό προορισμό τους με λεωφορεία.

Μικρό οπλοστάσιο διατηρούσε στο σπίτι του 57χρονος ημεδαπός, ο οποίος συνελήφθη στον Πειραιά, όταν σε έλεγχο από αστυνομικούς βρέθηκαν στην κατοχή του δύο παλιές ξιφολόγχες, ένα σπαθί και 302 γραμμάρια πυρίτιδας. Επίσης, στο σπίτι του στα Καμίνια, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε κυνηγετικά όπλα, επτά πιστόλια - περίστροφα, ένα κοντόκανο τουφέκι παλαιού τύπου, τέσσερις χειροβομβίδες με κενούς κορμούς - οι δύο έφεραν πυροκροτητή - έξι πιστόλια εκτόξευσης φωτοβολίδων, 53 μαχαίρια, 148 φυσίγγια πυροβόλου όπλου, 53 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου, 90 μεταλλικά καψύλλια, δύο γυάλινα βάζα με 1.161 γραμμάρια μαύρης πυρίτιδας και τρεις ξύλινες ράβδοι.

Σε καταδίκη της Ελλάδας για παραβιάσεις της Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προχώρησε χτες το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η υπόθεση αφορούσε τις συνθήκες κράτησης έξι προσφευγόντων στις φυλακές της Τρίπολης. Με την απόφασή του, το Δικαστήριο υποχρεώνει τις ελληνικές αρχές να καταβάλουν συνολική αποζημίωση 133.300 ευρώ για ηθική βλάβη στους δικαιωθέντες κρατούμενους.

Στην τελική ευθεία «προσπαθεί» να φτάσει η τρίτη, στη σειρά, δίκη της αυτοαποκαλούμενης οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» παρά τα εμπόδια που τίθενται από τις άλλες 3 παράλληλες (!) δίκες που γίνονται με την ίδια βασική κατηγορία (σ.σ. τον τρομονόμο) και τους ίδιους κατηγορούμενους. Αυτή η επισήμανση τέθηκε ξανά χτες, από τους συνηγόρους, όπως επίσης και το ότι θα μπορούσε η δίκη να γίνεται την ίδια μέρα με άλλες (σ.σ. άλλους κατηγορούμενους) που γίνονται στο Κορυδαλλό, λαμβάνοντας την απάντηση του δικαστηρίου ότι δε γίνεται για λόγους ασφαλείας. Χτες, η δίκη συνεχίστηκε με τις καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης ορισμένων κατηγορουμένων. Τα μέλη της αυτοαποκαλούμενης οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» (σ.σ. οι ίδιοι έχουν αναλάβει την ευθύνη) δεν έχουν δεχτεί να έρθουν μάρτυρες υπεράσπισης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ