Παρασκευή 9 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ.-- «Σίριαλ» έχουν γίνει τις τελευταίες βδομάδες οι «προειδοποιήσεις» της Σεούλ αλλά και της Ουάσιγκτον σχετικά με νέα πυρηνική δοκιμή που ετοιμάζεται να κάνει η ΛΔ Κορέας, όπως εκείνες ισχυρίζονται. Η «συντήρηση» της δήθεν απειλής για την «ειρήνη στην περιοχή» εξυπηρετεί τα σχέδια των ιμπεριαλιστών που μελετούν τις επόμενες κινήσεις σε μια περιοχή γεμάτη φυσικό πλούτο αλλά και «κόντρες» γεμάτες κινδύνους για τους λαούς.

ΠΕΣΑΒΑΡ.-- Το θάνατο οκτώ Πακιστανών στρατιωτών και τον τραυματισμό μερικών ακόμα προκάλεσε επίθεση με βόμβα που εξερράγη, χτες, στο βόρειο Ουαζιριστάν, κοντά στην πόλη Μιράν. Η ευρύτερη περιοχή βρίσκεται στα σύνορα με το Αφγανιστάν και θεωρείται «έδρα» των Ταλιμπάν.

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ.-- Τα πολυκαταστήματα Myer ανακάλεσαν 50.000 είδη ρουχισμού και λευκά είδη, μετά τον εντοπισμό στο ύφασμα βαφής που μπορεί να προκαλέσει καρκίνο. Η χρήση της είναι απαγορευμένη στην Ευρώπη και έχει περιορισμούς στις ΗΠΑ, όμως στην Αυστραλία παραμένει νόμιμη. Πρόσφατη ανακοίνωση του ομοσπονδιακού τμήματος για την υγεία, την κατέταξε στην ίδια κατηγορία με το κυάνιο και το αρσενικό.

ΣΕΟΥΛ.-- Οι αρχές της Νότιας Κορέας δήλωσαν ότι πρώτα θα εξετάσουν τις πράξεις του προέδρου της εταιρείας, στην οποία ανήκει το «Σεουόλ», και μετά θα αποφασίσουν αν τελικά θα του απαγγελθούν επίσημες κατηγορίες. Ο Κιμ Χαν-σικ συνελήφθη χτες, μετά το σάλο που έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις για τη συστηματική υπερφόρτωση του σκάφους που βυθίστηκε στις 16 Απρίλη, παρασέρνοντας - όπως όλα δείχνουν - πάνω από 300 ανθρώπους στο βυθό.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Το θάνατο βρήκε ένοπλος που επιτέθηκε με μαχαίρια σε αστυνομικούς, όταν οι τελευταίοι τον πυροβόλησαν, στην περιοχή Σινγιάνγκ, έδρα των αυτονομιστών Ουιγούρων. Μόνο το τελευταίο δίμηνο, έχουν γίνει δύο πολύνεκρες επιθέσεις που η κυβέρνηση απέδωσε στους «τρομοκράτες» της περιοχής.

ΤΡΙΠΟΛΗ.-- Ο επικεφαλής των λιβυκών μυστικών υπηρεσιών στη Βεγγάζη, Ιμπραχίμ αλ Σενούσι Ακίλα δολοφονήθηκε χτες από τα καταιγιστικά πυρά αγνώστων ενόπλων κοντά στο Ιατρικό Κέντρο της πόλης.

ΡΙΑΝΤ.-- Αλλοι τέσσερις άνθρωποι πέθαναν χτες από τους κορονοϊούς που προκαλούν το σύνδρομο MERS σε νοσοκομεία της Σαουδικής Αραβίας, ανεβάζοντας σε 121 τα θανατηφόρα κρούσματα της νόσου σε σύνολο 450 περιπτώσεων μετάδοσης της ασθένειας.

ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ.-- Οκτώ άνθρωποι, ένα ζευγάρι και έξι παιδιά ηλικίας 4 έως 13 ετών, κάηκαν χτες ζωντανοί σε πυρκαγιά που ξέσπασε στο σπίτι τους σε παραγκούπολη στα περίχωρα του Μπουένος Αϊρες.

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Σωστικά συνεργεία απομάκρυναν χτες 70 Αμερικανούς τουρίστες που είχαν αποκλειστεί, λόγω καταρρακτωδών βροχών, σε περιοχή της ερήμου Νεγκέβ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ