Πέμπτη 15 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΕΚΙΝΟ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Σε νέα φάση εισέρχεται η συνεργασία της Κίνας με τις 16 χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης (Central and Eastern European Countries - CEEC), ιδιαίτερα στους τομείς των υποδομών, της ενέργειας, του εμπορίου και του πολιτισμού, δήλωσε χτες ο Σέρβος υπουργός Ενέργειας και εθνικός συντονιστής για τη συνεργασία Κίνας - CEEC, Αλεξάνταρ Αντιτς.

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Επιθέσεις που αποδίδονται σε ισλαμιστές εξτρεμιστές σημειώθηκαν χτες σε βάρος Ιρακινών αστυνομικών, με αποτέλεσμα το θάνατο 13 ατόμων σε Βαγδάτη, Αντέιμ και Χιτ.

ΣΟΦΙΑ.-- «Πρόοδο» στις συνομιλίες για τη δυνατότητα κατασκευής μιας νέας μονάδας παραγωγής στον υφιστάμενο πυρηνικό σταθμό N - plant Κοζλοντούι, με την τεχνολογία AP100, διαπίστωσαν χτες ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Πλάμεν Ορεσάρσκι και ο πρόεδρος της αμερικανικής Westinghouse, Ντάνι Ρόντερικ.

ΣΑΝΑΑ.-- Δέκα στρατιωτικοί, ανάμεσα στους οποίους ένας υπουργικός σύμβουλος με βαθμό στρατηγού, και 13 εξτρεμιστές της Αλ Κάιντα σκοτώθηκαν χτες σε μάχες στη Νότια Υεμένη, στη διάρκεια ευρείας επιχείρησης του στρατού εναντίον της οργάνωσης.

ΡΙΑΝΤ.-- Ο Σαουδάραβας μονάρχης Αμπντάλα αναγόρευσε χτες «νέο εμίρη της Ριάντ» έναν από τους γιους του, τον πρίγκιπα Τούρκι, δίνοντάς του τη δυνατότητα να επιβλέπει την ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας και να έρχεται σε άμεση επαφή με ανώτατους ξένους αξιωματούχους. Το γεγονός ερμηνεύτηκε σαν προσπάθεια του βασιλιά Αμπντάλα να προετοιμάσει το έδαφος για τη διαδοχή του.

ΣΑΝ ΝΤΙΕΓΚΟ.-- Εκτός ελέγχου μαινόταν χτες για ώρες πυρκαγιά που προκλήθηκε πέριξ του Σαν Ντιέγκο στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, απειλώντας περίπου 20.000 κατοικίες οι οποίες και εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους. Η πυρκαγιά σημειώθηκε ενώ επικρατούσαν στην περιοχή υψηλές θερμοκρασίες και σφοδροί άνεμοι.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ