Τετάρτη 18 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ-ΤΡΙΠΟΛΗ.-- Εκπρόσωπος του Πενταγώνου στην Ουάσιγκτον ανακοίνωσε χτες πως ειδικές δυνάμεις του αμερικανικού στρατού συνέλαβαν, στη διάρκεια μυστικής επιχείρησης στη Λιβύη, την περασμένη Κυριακή, τον Αχμέντ Αμπού Κχατάλα, που θεωρείται ως ένας από τους αυτουργούς της δολοφονικής επίθεσης εξτρεμιστών στο αμερικανικό προξενείο στη Βεγγάζη το Σεπτέμβρη του 2012, με αποτέλεσμα το θάνατο τεσσάρων Αμερικανών, ανάμεσά τους και ο τότε Αμερικανός πρέσβης στη Λιβύη, Κρις Στίβενς. Ο Κχατάλα θεωρείται επικίνδυνος τρομοκράτης και ανώτερο στέλεχος της εξτρεμιστικής οργάνωσης «Ανσάρ αλ Σαρία», που εμφανίστηκε στη Λιβύη με την ανατροπή της κυβέρνησης του Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι.

ΣΑΝΑΑ.-- Δυνάμεις του στρατού της Υεμένης συνέχισαν χτες, για τέταρτη μέρα, την περικύκλωση συμπλέγματος τζαμιών στην πρωτεύουσα της χώρας, Σανάα, σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν υποστηρικτές του πρώην Προέδρου, Αλί Αμπντάλα Σάλεχ, να επιτεθούν στο προεδρικό μέγαρο.

ΧΑΡΤΟΥΜ.-- Εκπρόσωπος των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα» κατήγγειλε χτες τον, από αέρος, βομβαρδισμό σουδανικού χωριού από τη σουδανική πολεμική αεροπορία, με στόχο την καταδίωξη Νοτιοσουδανών αντικυβερνητικών ενόπλων, με συνέπεια την καταστροφή νοσοκομείου που λειτουργούσε η οργάνωση στη νότια επαρχία Νότιο Κορντοφάν.

ΚΑΪΡΟ.-- Ορκίστηκε χτες η νέα αιγυπτιακή κυβέρνηση του νεοεκλεγέντος Προέδρου, Αμπντελ Φάταχ αλ-Σίσι. Η νέα κυβέρνηση αποτελείται από 34 υπουργούς (εκ των οποίων οι 13 είναι καινούριοι), με πρωθυπουργό ξανά τον Ιμπραχίμ Μαχλέμπ. Η πιο αξιοσημείωτη αλλαγή θεωρείται η αποχώρηση του πρώην υπουργού Εξωτερικών Ναμπίλ Φάχμι, ο οποίος αντικαταστάθηκε από έναν πρώην πρεσβευτή στην Ουάσινγκτον, τον Σάμεχ Σούκρι.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ