Σάββατο 12 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

TOKIO.-- Ο εκπρόσωπος του ιαπωνικού Υπουργικού Συμβουλίου Γιοσιχίντε Σούγκα τόνισε χτες ότι η Σύνοδος Οικονομικής Συνεργασίας σε Ασία - Ειρηνικό, που θα γίνει το Νοέμβρη στο Πεκίνο, είναι μια καλή ευκαιρία για τους ηγέτες των δύο χωρών να έχουν την πρώτη τους απευθείας επαφή μετά από 1,5 χρόνο «πικρών» σχέσεων.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Ενας άνδρας περίπου 25 ετών τραυματίστηκε χτες το μεσημέρι σοβαρά όταν αυτοπυρπολήθηκε έξω από την πρεσβεία της Λιβύης στο Βερολίνο. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της γερμανικής αστυνομίας, ο νεαρός περιλούστηκε με εύφλεκτο υλικό και αυτοπυρπολήθηκε, για άγνωστο λόγο, στη μέση του δρόμου. Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο του Βερολίνου.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ενα νήπιο που γεννήθηκε το 2010 φέροντας τον ιό HIV και έγινε γνωστό ως «Το μωρό του Μισισιπή» και το οποίο οι γιατροί πίστευαν ότι είχε θεραπευτεί διέψευσε τις ελπίδες τους καθώς διαπιστώθηκε ότι πλέον, αφού σταμάτησε την αγωγή που λάμβανε για μεγάλο χρονικό διάστημα, φέρει ξανά ανιχνεύσιμα επίπεδα του ιού.

ΓΕΝΕΥΗ.-- Ο ιός «Εμπολα» εξακολουθεί να εξαπλώνεται στη Σιέρα Λεόνε, στη Λιβερία και σε μικρότερο βαθμό στη Γουινέα με 44 νέα κρούσματα και στις τρεις αυτές χώρες και 21 θανάτους να έχουν καταγραφεί από τις 6 ως τις 8 Ιούλη, ανακοίνωσε χτες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Με το νέο αυτόν απολογισμό, ο αριθμός των κρουσμάτων του «Εμπολα» στη Δυτική Αφρική ανήλθε σε 888, περιλαμβανομένων 539 θανάτων από το Φλεβάρη.

ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ.-- Δικαστής ομοσπονδιακού δικαστηρίου στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ καταδίκασε χτες σε 15ετή κάθειρξη και πρόστιμο 28.300.000 δολαρίων για μία σπάνια υπόθεση οικονομικής κατασκοπείας την 56χρονη Κινέζα αμερικανικής υπηκοότητας Κριστίν Λίου, επειδή πιάστηκε να πουλά τεχνολογικά μυστικά του βιομηχανικού κολοσσού «Du Pont». Το ίδιο 24ωρο, δικαστήριο της Φλόριντα εκτέλεσε τον 45χρονο θανατοποινίτη Εντι Γουέιν Ντέιβις που είχε καταδικαστεί για το βιασμό και φόνο 11χρονου κοριτσιού το 1994.

ΝΑΪΡΟΜΠΙ.-- Ενοπλοι εισέβαλαν χτες στο παράκτιο χωριό Παντανγκούο της Νότιας Κένυας, κλείδωσαν τους άνδρες που προσεύχονταν σε ένα μουσουλμανικό τέμενος και στη συνέχεια λήστεψαν ένα παρακείμενο φαρμακείο και ένα αστυνομικό τμήμα, απ' όπου έκλεψαν τουλάχιστον έξι πυροβόλα. Πριν λίγες βδομάδες, στην κομητεία Λάμου (όπου υπάγεται το χωριό Παντανγκούο) είχαν εξαπολύσει τρομοκρατικές επιθέσεις δεκάδες ένοπλοι, μέλη της ισλαμικής εξτρεμιστικής οργάνωσης «Σαμπάμπ» που δρα κυρίως στο Κέρας της Ανατολικής Αφρικής.

ΣΚΟΠΙΑ.-- Το θάνατο τεσσάρων ατόμων, που επέβαιναν σε αστυνομικό ελικόπτερο, προκάλεσε χτες το πρωί η συντριβή του σκάφους κοντά στη νοτιοανατολική πόλη της ΠΓΔΜ, Στρούμιτσα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ