Τετάρτη 23 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΡΩΜΗ.-- Πάνω από 180 είναι - σύμφωνα με επιζήσαντες - οι μετανάστες που έχασαν τη ζωή τους ενώ επέβαιναν σε πλοίο που εξέπεμψε σήμα κινδύνου το περασμένο Σάββατο, 80 μίλια νότια της Λαμπεντούζα. Ιταλικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι επιβάτες ήταν συνολικά 750. Στο αμπάρι του πλοίου βρέθηκαν 29 πτώματα μεταναστών οι οποίοι έχασαν την ζωή τους από ασφυξία, λόγω των τοξικών αναθυμιάσεων των καυσίμων. Ενα παιδί μόλις 1 έτους έφτασε νεκρό στο λιμάνι της Μεσσήνης της Σικελίας. Η εφημερίδα «Κοριέρε Ντέλα Σέρα» ανέφερε πως οι δουλέμποροι πέταξαν στη θάλασσα δεκάδες μετανάστες για να δημιουργηθεί περισσότερος χώρος στο υπερφορτωμένο πλεούμενο.

ΣΕΟΥΛ.-- Η αστυνομία ανακοίνωσε χτες ότι το πτώμα που είχε βρεθεί στις 12 Ιούνη σε μια αγροτική περιοχή στην πόλη Σουντσεόν ανήκει τελικά στον 73χρονο επιχειρηματία Γιουν Μπγιούνγκ Εουν, ιδιοκτήτη του οχηματαγωγού πλοίου «Σεουόλ» που βυθίστηκε τον περασμένο Απρίλη παρασύροντας στο θάνατο σχεδόν 300 ανθρώπους, στην πλειοψηφία τους μαθητές λυκείου. Το συμπέρασμα βγήκε μετά από ανάλυση DNA καθώς και από τα δακτυλικά αποτυπώματα, όπως ανακοινώθηκε. Ο Γιουν καταζητούνταν κατηγορούμενος για υπεξαίρεση, αμέλεια σε ναυτική τραγωδία και φοροδιαφυγή.

ΒΕΓΓΑΖΗ.-- Δεκαέξι άνθρωποι, ανάμεσά τους και τρεις άμαχοι, σκοτώθηκαν και άλλοι 81 τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ του στρατού και ομάδων ισλαμιστών στη Βεγγάζη της Ανατολικής Λιβύης. Οι ένοπλες συγκρούσεις εξακολουθούν κατά διαστήματα σε ολόκληρη τη χώρα, όπου οι ενδοαστικές κόντρες παραμένουν κλιμακούμενες και τα ιμπεριαλιστικά κέντρα παρακολουθούν τις εξελίξεις προκειμένου να καθορίσουν και τη δική τους στάση. Την περασμένη Τετάρτη, η μεταβατική λιβυκή κυβέρνηση είχε ζητήσει την επέμβαση ξένων δυνάμεων με αφορμή τις μάχες μεταξύ ένοπλων ομάδων δύο φυλών στο διεθνές αεροδρόμιο της Τρίπολης (στη Δυτική Λιβύη).

ΩΣΤΙΝ.-- Οτι θα αναπτύξει 1.000 άνδρες της Εθνοφρουράς στα σύνορα με το Μεξικό ανακοίνωσε ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης της πολιτείας του Τέξας Ρικ Πέρι (θεωρείται ότι θα είναι υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2016). Στόχος, η αύξηση της «ασφάλειας», που απειλείται από την ...αύξηση των μεταναστών, σε μεγάλο μέρος τους ασυνόδευτων ανηλίκων, που περνούν τα σύνορα αναζητώντας μια καλύτερη ζωή.

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Tρεις ξένοι υπήκοοι και ένας Αφγανός μεταφραστής είναι σύμφωνα με το «Ρόιτερς» τα θύματα νέας επίθεσης (αυτοκτονίας αυτή τη φορά) που εξαπέλυσαν οι Ταλιμπάν χτες, στις εγκαταστάσεις της υπηρεσίας κατά των ναρκωτικών του υπουργείου Εσωτερικών, κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Καμπούλ.

ΑΝΟΪ.-- Στο Βιετνάμ είχε φτάσει χτες ο τυφώνας «Ραμασούν», αφήνοντας πίσω του τουλάχιστον 11 νεκρούς και αρκετούς αγνοούμενους.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ