Πέμπτη 24 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Η κυβέρνηση του Ιράν ανακοίνωσε χτες ότι οι συνομιλίες με την «Ομάδα 5+1» θα επαναληφθούν στις αρχές του Σεπτέμβρη, αφού οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις για ακόμη τέσσερις μήνες στο πλαίσιο της διαδικασίας, με στόχο να καταλήξουν σε μια οριστική συμφωνία όσον αφορά στο αμφιλεγόμενο πυρηνικό της πρόγραμμα.

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Την 70χρονη βουλευτή και γνωστή ερμηνεύτρια πολιτικών και κοινωνικών τραγουδιών Σάαντο Αλι Ουαρσάμε σκότωσαν χτες ένοπλοι της ισλαμιστικής οργάνωσης «αλ Σεμπάμπ». Η οργάνωση είχε απειλήσει τον Απρίλη ότι θα σκοτώσουν «έναν-έναν» τους βουλευτές τους οποίους κατηγορούν ότι είναι «μισθοφόροι που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των ξένων».

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Να διενεργηθεί τεχνική αξιολόγηση της κατάστασης στη γέφυρα του ποταμού Ιμπαρ αποφασίστηκε σε προχτεσινή συνάντηση που είχαν οι ομάδες εργασίας Βελιγραδίου - Πρίστινας στις Βρυξέλλες, με στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης στην πόλη Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα του Κοσσόβου. Οι δυο πλευρές συζήτησαν για το «Πάρκο Ειρήνης» που δημιούργησαν οι Σέρβοι στο μέσο της κεντρικής γέφυρας του ποταμού στις 18 Ιούνη, αφού πρώτα απομάκρυναν το οδόφραγμα που είχαν στήσει πριν από τρία χρόνια. Η Πρίστινα ζητά την απομάκρυνση του πάρκου, το οποίο χαρακτηρίζουν νέο οδόφραγμα και εμπόδιο στην ελεύθερη κυκλοφορία.

ΑΜΠΟΥΖΑ.-- Τουλάχιστον 82 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε δύο εκρήξεις που σημειώθηκαν χτες στη βόρεια πόλη Κανούντα, σε έναν εμπορικό δρόμο και μια αγορά.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Σε καραντίνα τέθηκαν πάνω από 150 άτομα μετά το θάνατο ενός 30χρονου άνδρα από πανούκλα, στην πόλη Γιούμεν της νοτιοδυτικής επαρχίας Γκανσού, στις 16 Ιούλη. Οι αρχές πιστεύουν ότι κόλλησε την ασθένεια μετά από επαφή του με νεκρό τρωκτικό που έδωσε στο σκύλο του για να φάει. Οσοι τέθηκαν σε καραντίνα είχαν έρθει σε επαφή με τον 30χρονο και θα βγουν από την κατάσταση επιτήρησης εντός εννέα ημερών, εάν δεν εμφανισθεί κάποιο σύμπτωμα.

ΜΟΣΧΑ.-- Στους 23 έφτασαν οι νεκροί από το ατύχημα που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στο μετρό της ρωσικής πρωτεύουσας, μετά τη χτεσινή κατάληξη μίας γυναίκας που νοσηλευόταν τραυματισμένη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ