Τρίτη 5 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΑΡΙΣΙ.-- Σε εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την κήρυξη του πολέμου από τη Γερμανία στη Γαλλία βρέθηκαν ο Γάλλος Πρόεδρος και ο Γερμανός ομόλογός του. «Η ιστορία της Γαλλίας και της Γερμανίας αποδεικνύει ότι η θέληση μπορεί πάντα να νικά τη μοίρα και ότι οι λαοί που θεωρούνταν προαιώνιοι εχθροί μπορούν να συμφιλιωθούν μέσα σε λίγα χρόνια», δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ, προσπαθώντας να μειώσει τη σημασία των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, ενώ ο Γιοάχιμ Γκάουκ επισήμανε ότι «είναι αλήθεια, η Ευρώπη είναι ένα δύσκολο σχέδιο», όμως «οι γενιές που προηγήθηκαν ημών, οι πρόγονοί μας που πολέμησαν εδώ στο Χαρτμανσβίλερκοπφ (...) θα ήθελαν πολύ να έχουν μόνο τα προβλήματά μας».

ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ.-- Η ΛΔ Κορέας ζήτησε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να πραγματοποιηθούν συνομιλίες σχετικά με τα «μεγάλης κλίμακας» κοινά στρατιωτικά γυμνάσια μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Νότιας Κορέας, κάτι που η χώρα έχει χαρακτηρίσει ως πρόκληση, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων «Ρόιτερς», επικαλούμενο δηλώσεις διπλωμάτη της χώρας. «Εάν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν ανταποκριθεί σε αυτό το αίτημα... θα εκτεθεί ως ένα όργανο των Ηνωμένων Εθνών που έχει χάσει τις αρχές, την αμεροληψία και την ευθύνη», δήλωσε ο Ρι Τονγκ Ιλ, αναπληρωτής πρεσβευτής της ΛΔ Κορέας στον ΟΗΕ.

ΝΤΑΚΑ.-- Φόβους για δεκάδες νεκρούς προκάλεσε η ανατροπή οχηματαγωγού πλοίου που μετέφερε περίπου 200 επιβάτες και αναποδογύρισε την Κυριακή ενώ ταξίδευε στον ποταμό Πάντμα, κοντά στη συνοικία Μουνσιγκάν, 30 χιλιομέτρα νοτιοδυτικά της Ντάκα. Δύο άτομα ανασύρθηκαν νεκρά, αλλά αγνοούνταν δεκάδες.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Τα 118 έχουν ξεπεράσει τα πτώματα που έχουν ανασυρθεί από τα ερείπια του χωριού Μάλιν, όπου την περασμένη Τετάρτη καταπλακώθηκε από τόνους λάσπης όλο το δυτικό κομμάτι. Ισοπεδώθηκαν 44 σπίτια, τα περισσότερα κατασκευασμένα από λάσπη, άχυρα και καλάμια μπαμπού.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ