Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Το υπουργικό συμβούλιο της Ινδίας ενέκρινε νομοσχέδιο με το οποίο οι νέοι άνω των 16 ετών θα αντιμετωπίζονται ως ενήλικες όταν κατηγορούνται για αδικήματα όπως ο φόνος και ο βιασμός. Σήμερα, τα δικαστήρια ανηλίκων μπορούν να επιβάλλουν σε άτομα κάτω των 18 ετών ποινή φυλάκισης μέχρι τρία χρόνια.

ΜΟΣΧΑ.-- Η Ρωσία παρέτεινε για τρία ακόμα χρόνια την άδεια παραμονής του Εντουαρντ Σνόουντεν στη χώρα.

ΚΑΜΠΕΡΑ.-- Η κυβέρνηση της Αυστραλίας - που συντονίζει τις σχετικές έρευνες - ανακοίνωσε ότι η ολλανδική εταιρεία «Fugro Survey» ανέλαβε τη συνέχιση της επιχείρησης εντοπισμού του αεροσκάφους των «Μαλαισιανών Αερογραμμών», του οποίου τα ίχνη λέγεται ότι αγνοούνται από τις 8 Μάρτη 2014. Το αεροπλάνο είχε απογειωθεί από την Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο μεταφέροντας συνολικά 239 άτομα, πλήρωμα και επιβάτες μαζί.

ΠΝΟΜ ΠΕΝΧ.-- Ενοχοι για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας κρίθηκαν δύο επιζώντες πρώην ηγέτες των «Ερυθρών Χμερ», ο Νούον Τσέα και ο Κιέου Σαμφάν, σε δίκη που έγινε στην Πνομ Πενχ, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Οι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε ισόβια για το ρόλο τους στη διάρκεια της κυριαρχίας των Ερυθρών Χμερ στην Καμπότζη, το διάστημα 1975 - 1979. Οι δικηγόροι τους ανακοίνωσαν ότι θα ασκηθεί έφεση.

ΣΙΔΝΕΪ.-- Η αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας συνέλαβε πέντε εφήβους στο Σίδνεϊ ύστερα από καταγγελία ότι επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο γεμάτο παιδιά 5 - 12 ετών και άρχισαν να προπηλακίζουν Εβραίους μαθητές.

ΓΙΑΟΥΝΤΕ.-- Ενοπλοι σκότωσαν 10 άτομα και απήγαγαν ένα κατά τη διάρκεια επίθεσης στο χωριό Ζιγκάγκουε στο βόρειο Καμερούν και μετά από εισβολή στο σπίτι ενός τοπικού ηγέτη. Πριν από λίγες μέρες, στο Καμερούν είχε σημειωθεί και επίθεση με αποτέλεσμα την απαγωγή της γυναίκας του αναπληρωτή πρωθυπουργού, την οποία πολλοί απέδωσαν στην ισλαμιστική οργάνωση «Μπόκο Χαράμ».

ΣΑΡΑΓΕΒΟ.-- Ενας 29χρονος αγνοούμενος στην Μπάνια Λούκα (που κηρύχτηκε σε κατάσταση «πορτοκαλί συναγερμού») και δεκάδες πλημμυρισμένοι οικισμοί σε όλη τη χώρα ήταν μέχρι χτες βράδυ ο απολογισμός των ισχυρών βροχοπτώσεων στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, ενώ ο φόβος για μεγάλες πλημμύρες εξακολουθεί να υπάρχει.

ΜΠΑΝΓΚΟΚ.-- Την υπόθεση εννιά βρεφών που γεννήθηκαν από παρένθετες κυήσεις και λέγεται ότι έχουν τον ίδιο πατέρα ερευνούν οι αρχές της Ταϊλάνδης, σύμφωνα με το «Ρόιτερς». Πρόσφατα είχε αποκαλυφτεί η υπόθεση βρεφών σε δίδυμη κύηση που γεννήθηκαν με παρένθετη κύηση αλλά οι βιολογικοί γονείς φέρεται (σύμφωνα με την παρένθετη μητέρα) να εγκατέλειψαν το ένα όταν διαπιστώθηκε ότι πάσχει από σύνδρομο Ντάουν και άλλα προβλήματα υγείας. Η υπόθεση στάθηκε αφορμή για να αναδειχθούν μεγάλα κενά που υπάρχουν στη σχετική νομοθεσία αλλά και ότι αυτή η μέθοδος απόκτησης παιδιών εφαρμόζεται σε πολλές κλινικές χωρίς την απαραίτητη άδεια.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ