Σάββατο 6 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ.-- Σε υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ απέδωσαν οι γιατροί την απώλεια αισθήσεων με την οποία ένα κορίτσι ...εννέα (!) χρόνων μεταφέρθηκε στην παιδιατρική κλινική της Λιουμπλιάνα. Κάθε χρόνο στην κλινική μεταφέρονται περίπου 100 παιδιά με δηλητηρίαση από αλκοόλ και η μικρότερης ηλικίας ασθενής, ένα κορίτσι, μόλις εννέα ετών, μεταφέρθηκε χτες ξημερώματα χωρίς τις αισθήσεις του. Είναι φανερό πως η ανατροπή του σοσιαλισμού και η κυριαρχία των αξιών της καπιταλιστικής ελευθερίας εγγυώνται και για την ευτυχία του λαού της Σλοβενίας...

ΠΑΡΙΣΙ.-- Στο 13% «κατρακύλησε» τον Αύγουστο η δημοτικότητα του Προέδρου της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου TNS-Sofres. Λένε ότι είναι το χαμηλότερο ποσοστό που έχει καταγράψει ποτέ εν ενεργεία Πρόεδρος. Το επιτελείο του κυβερνώντος κόμματος φέρεται προβληματισμένο και από την έκδοση βιβλίου της πρώην συντρόφου του Ολάντ, Βαλερί Τριερβελέρ, του οποίου το περιεχόμενο φαίνεται πως θα πλήξει κι άλλο την εικόνα του Προέδρου. Στο μεταξύ, εντείνονται οι διεργασίες αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού στη χώρα, ενώ τα μεγάλα κόμματα προχωρούν τις ετοιμασίες για την ανακήρυξη υποψηφίων για τις επόμενες προεδρικές εκλογές αλλά και δυναμώνει η αντιπαράθεση για το μείγμα πολιτικής που απαιτούν τα μονοπωλιακά συμφέροντα, στο φόντο και του δεύτερου κυβερνητικού ανασχηματισμού που έγινε πρόσφατα.

ΤΖΑΜΟΥ.-- Ορμητικά νερά παρέσυραν λεωφορείο με περίπου 50 άτομα που επέστρεφαν από γαμήλια γιορτή στο ινδικό Κασμίρ. Πλημμύρες προκάλεσαν το θάνατο και δεκάδων ατόμων (τουλάχιστον 40) στα εδάφη του Κασμίρ που βρίσκονται στο Πακιστάν.

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές κατηγόρησε ο Πακιστανός πρωθυπουργός, Ναουάζ Σαρίφ, για την αναβολή του ταξιδιού του Κινέζου Προέδρου, Σι Τζινπίνγκ, στη χώρα. Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών απέφυγε σχετική ερώτηση λέγοντας ότι οι δυο χώρες έχουν στενές επαφές για τις «επισκέψεις υψηλού επιπέδου». Τέλη Σεπτέμβρη ο Τζινπίνγκ αναμένεται να επισκεφτεί την Ινδία, που αποτελούν με το Πακιστάν ένα από τα παλιότερα «ζευγάρια» αντιπάλων στην ασιατική ήπειρο.

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ.-- Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν, δεκαπέντε τραυματίστηκαν και δύο αγνοούνταν, προχτές, μετά από έκρηξη αερίου και φωτιά που ξέσπασε σε προάστιο του Αμστερνταμ.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Πολύ υψηλά ποσοστά σωματικής, σεξουαλικής και ψυχικής κακοποίησης σε βάρος των παιδιών καταγράφει παγκόσμια έκθεση της Γιούνισεφ. Σύμφωνα με αυτή, ένα στα δέκα κορίτσια σε όλο τον κόσμο έχει πέσει θύμα βιασμού ή άλλης μορφής σεξουαλικής κακοποίησης. Ακόμα, το ένα πέμπτο των θυμάτων ανθρωποκτονιών είναι κάτω των 20 ετών. Το 2012 καταγράφηκαν 95.000 φόνοι ανηλίκων. Η ανθρωποκτονία είναι η κυριότερη αιτία θανάτου για αγόρια 10 - 19 ετών σε Παναμά, Βενεζουέλα, Ελ Σαλβαδόρ, Τρινιντάντ και Τομπάγκο, Βραζιλία, Γουατεμάλα και Κολομβία. Στην περιοχή της Βόρειας Αμερικής και της Ευρώπης, οι ΗΠΑ έχουν το υψηλότερο ποσοστό παιδοκτονιών.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ