Πέμπτη 23 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΑΡΙΣΙ.-- Με 266 ψήφους υπέρ και 245 κατά, η γαλλική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε το σχέδιο κρατικού προϋπολογισμού. Εντονα σχολιάστηκαν οι σχεδόν εξήντα αποχές (οι 39 από τους οποίους προέρχονταν από το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα), καθώς είναι σε πλήρη εξέλιξη οι διεργασίες στα αστικά κόμματα, στο πλαίσιο αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού σκηνικού και αναζήτησης μείγματος διαχείρισης της κρίσης.

TΕΛ ΑΒΙΒ - ΚΑΪΡΟ.-- Δύο Ισραηλινοί στρατιώτες τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να αποτρέψουν την παράνομη είσοδο λαθρέμπορων ναρκωτικών που επιχείρησαν να εισέλθουν στο Ισραήλ από τη μεθόριο με την Αίγυπτο. Οι ισραηλινές δυνάμεις απάντησαν σκοτώνοντας τουλάχιστον τρεις από τους λαθρέμπορους.

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.-- Οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις χαρακτήρισαν «πιθανή τρομοκρατική επίθεση» τροχαίο περιστατικό που σημειώθηκε χτες το απόγευμα σε συνοικία της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, όπου το τελευταίο διάστημα υπάρχουν συγκρούσεις μεταξύ Εβραίων εποίκων και Παλαιστινίων.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Από την 1η Νοέμβρη τίθενται σε εφαρμογή οι κατά 10% μειώσεις στους μισθούς δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων που αποφάσισε η σερβική κυβέρνηση στο πλαίσιο λήψης μέτρων για τη «μείωση των ελλειμμάτων του δημόσιου χρέους».

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Πέθανε χτες σε ηλικία 93 ετών ο πρώην επικεφαλής της εφημερίδας «Ουάσιγκτον Ποστ», Μπεν Μπράντλι, που είχε την πλήρη επίβλεψη της αποκάλυψης του περίφημου σκανδάλου «Γουότεργκέιτ» που ανέτρεψε τον Πρόεδρο Ρίτσαρντ Νίξον.

ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ.-- Σημαντικές υλικές ζημιές σε εκατοντάδες σπίτια, κλείσιμο οδικών αρτηριών από ξεριζωμένα δέντρα και προβλήματα στην ηλεκτροδότηση προκαλούν το τελευταίο 48ωρο οι σφοδρές βροχοπτώσεις που πλήττουν τη Σλοβενία, τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη και την Κροατία. «Κόκκινος συναγερμός» έχει σημάνει για σήμερα (Πέμπτη) και το υπουργείο Περιβάλλοντος της Βουλγαρίας για τη στάθμη των νερών του ποταμού Βάρμπιτσα, στην πόλη Ζλάτογκραντ.

ΚΑΪΡΟ.-- Εκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί έξω από το πανεπιστήμιο του Καΐρου προκάλεσε χτες τον τραυματισμό εννιά ατόμων, εκ των οποίων οι τέσσερις πολίτες και οι πέντε αστυνομικοί.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ