Σάββατο 1 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΑΡΙΣΙ.-- Ερευνα για τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση των χειριστών που έστειλαν μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από πυρηνικά εργοστάσια της Γαλλίας σε τουλάχιστον επτά περιπτώσεις τις τελευταίες βδομάδες ξεκίνησε στη Γαλλία. Ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση έχει πάρει μέτρα για την εξουδετέρωσή τους, ενώ η Πολεμική Αεροπορία (αρμόδια για την προστασία των πυρηνικών εργοστασίων) ανέφερε ότι πρόκειται για τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη που μπορεί κάποιος να βρει στο εμπόριο και δε θεωρούνται απειλή. Η «Γκρίνπις» ισχυρίστηκε ότι δεν έχει καμία σχέση με το γεγονός.

ΡΩΜΗ.-- Στο 12,6% διαμορφώθηκε η ανεργία στην Ιταλία τον περασμένο Σεπτέμβριο, σημειώνοντας αύξηση κατά 0,3% σε σχέση με τον Αύγουστο, σύμφωνα με την Istat. Τρία εκατομμύρια διακόσιες χιλιάδες ψάχνουν για δουλειά, αριθμός - ρεκόρ από το 2004 και μετά.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Τις «δόξες» των αναπτυγμένων καπιταλιστικών χωρών κυνηγά και η Κίνα, όπου χτες σκοτώθηκε ένα ακόμα παιδί (8 χρονών αυτή τη φορά) όταν μαχαιρώθηκε από άγνωστο ενώ έφευγε από το σχολείο του. Σε μια παράλληλη εξέλιξη, το υπουργείο Αμυνας της Κίνας εξέφρασε ανησυχία για τα σχέδια της Ινδίας να δημιουργήσει 54 συνοριακούς σταθμούς στα διαφιλονικούμενα σύνορα των δύο χωρών. «Ελπίζουμε ότι η ινδική πλευρά θα μπορέσει να εργαστεί σκληρά για τη διατήρηση της ειρήνης και ηρεμίας στη μεθόριο και όχι να κάνει βήματα που θα περιπλέξουν την κατάσταση», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου, σύμφωνα με το «Ρόιτερς».

ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ.-- Δύο παιδιά, 11 και 13 χρόνων, υπέβαλαν μήνυση σε βάρος των Μαλαισιανών Αερογραμμών αλλά και της μαλαισιανής κυβέρνησης, σχετικά με την εξαφάνιση του «Μπόινγκ 777» στις 8 Μάρτη 2014, ενώ μετέφερε 239 ανθρώπους ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο πατέρας των δύο ανηλίκων. Οκτώ μήνες μετά, πολλά ερωτήματα προκαλεί, μεταξύ άλλων, το γεγονός ότι δεν έχει βρεθεί κανένα ίχνος από το αεροσκάφος.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Στην πρωτεύουσα της Σερβίας επέλεξε να πραγματοποιήσει τη φετινή συνεδρίασή της, από χτες ως την Κυριακή, η λεγόμενη «Τριμερής Επιτροπή» της διεθνούς οικονομικής και πολιτικής ελίτ, που φέρεται πως ίδρυσε πριν 41 χρόνια η οικογένεια πλουτοκρατών Ροκφέλερ στις ΗΠΑ. Σερβικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι την έναρξη της συνεδρίασης κήρυξε ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής υποεπιτροπής και πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ - Τρισέ, και χαιρετισμό στους συμμετέχοντες θα απευθύνει ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Εκρηξη αυτοκινήτου, παγιδευμένου με εκρηκτικά στην πόλη Γκόμπα της Βόρειας Νιγηρίας, προκάλεσε χτες το θάνατο τουλάχιστον οκτώ ανθρώπων και τον τραυματισμό πάνω από 15 άλλων.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ