Σάββατο 13 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΓΕΝΕΥΗ.-- Στις 17 τρέχοντος μηνός στη Γενεύη θα ξαναρχίσουν οι διεθνείς διαπραγματεύσεις για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα σε επίπεδο υφυπουργών Εξωτερικών, ανακοίνωσε χτες ο Ιρανός υφυπουργός Εξωτερικών, Αμπάς Αράκι.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Πάνω από 40.000.000 δολάρια κόστισε το νέο όπλο λέιζερ ακριβείας του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, που παρουσίασαν την Πέμπτη αξιωματούχοι του Πενταγώνου με βίντεο από τις δοκιμές χρήσης του από το σκάφος «USS Ponce» στον Περσικό.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Στη Γερουσία προωθείται πλέον το νομοσχέδιο για τη χρηματοδότηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης με 1,1 τρισεκατομμύρια δολάρια, μετά την προχτεσινοβραδινή ψήφισή του με 219 ψήφους υπέρ και 206 κατά από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, εξασφαλίζοντας, μεταξύ άλλων, ρευστότητα στην κρατική μηχανή ως τις 30 Σεπτέμβρη.

ΜΠΕΛΦΑΣΤ.-- Απρακτος εγκατέλειψε χτες το Μπέλφαστ ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, μετά την απόρριψη της πρότασής του για επιπρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 1 δισ. στερλίνων στην κυβέρνηση της Βορείου Ιρλανδίας με προϋπόθεση την επίλυση των διαφορών της πεντακομματικής κυβέρνησης και την επίτευξη συμφωνίας ειρήνης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ