Τρίτη 20 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΟΣΧΑ.-- Συρρίκνωση 4,8% αναμένεται να παρουσιάσει η ρωσική οικονομία το 2015, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανοικοδόμησης και Ανάπτυξης. Αυτό αποδίδεται στη μείωση της τιμής του πετρελαίου και στις κυρώσεις της Δύσης για την κατάσταση στην Ουκρανία.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-- Η Ευρωπαϊκή Ενωση αποφάσισε χτες να ασκήσει έφεση κατά της πρόσφατης απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την αφαίρεση του ονόματος της παλαιστινιακής ισλαμικής οργάνωσης «Χαμάς» από τη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.-- Μία βόμβα εξερράγη στην κεντρική Κωνσταντινούπολη (στην περιοχή Φατίχ), ενώ η αστυνομία εξουδετέρωσε άλλες δύο με ελεγχόμενη έκρηξη, λιγότερο από δύο βδομάδες μετά την επίθεση αυτοκτονίας κατά την οποία σκοτώθηκε ένας αστυνομικός. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλέστηκε και το ΑΠΕ, οι βόμβες που εξουδετερώθηκαν είχαν μηνύματα που τις συνέδεαν με κουρδικές οργανώσεις.

ΛΙΛΟΝΓΚΟΥΕ.-- Με ελικόπτερα και βάρκες προσπαθούν τα συνεργεία διάσωσης στο νοτιοαφρικανικό Μαλάουι να βγάλουν από τα νερά χιλιάδες ανθρώπους που έχουν εγκλωβιστεί από τις καταστροφικές πλημμύρες που πλήττουν εδώ και μέρες το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με απολογισμό πάνω από 170 νεκρούς και 200.000 πλημμυροπαθείς.

ΝΑΪΡΟΜΠΙ.-- Κενυάτες αστυνομικοί έριξαν χτες βροχή δακρυγόνων σε ...μαθητές δημοτικού σχολείου στην πρωτεύουσα, Ναϊρόμπι, που διαμαρτύρονταν για την αρπαγή της γης του σχολικού αυλόγυρου από ισχυρό πολιτικό που επιδιώκει «επενδύσεις» στην περιοχή.

ΠΡΙΣΤΙΝΑ.-- Την έντονη αντίδραση της σερβικής κυβέρνησης και την άμεση απεργιακή κινητοποίηση 3.000 ανθρακωρύχων προκάλεσε η απόφαση της κυβέρνησης στο Κοσσυφοπέδιο να προχωρήσει, με νομοθετικό διάταγμα, στη δήμευση των ορυχείων Trepca, στο βόρειο τμήμα του προτεκτοράτου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ