Πέμπτη 22 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΑΓΚΥΡΑ.-- Η τουρκική Βουλή αποφάσισε τη μη παραπομπή των τεσσάρων πρώην υπουργών της κυβέρνησης του AKP που είχαν κατηγορηθεί για δωροδοκία και διαφθορά από το Δεκέμβρη του 2013. Ωστόσο, υπέρ της παραπομπής τάχτηκαν και βουλευτές του AKP. Σε μια παράλληλη εξέλιξη, ποινικό δικαστήριο καταδίκασε σε ποινές κάθειρξης μόλις δέκα ετών δύο αστυνομικούς οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για τον ξυλοδαρμό του 19χρονου Αλί Ισμαήλ Κορκμάζ, που συμμετείχε στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις το 2013 και ενάμιση μήνα μετά υπέκυψε στα τραύματά του.

ΔΡΕΣΔΗ.-- Ο Λουτς Μπάχμαν, ηγέτης της ξενοφοβικής ρατσιστικής οργάνωσης «Πατριώτες Ευρωπαίοι ενάντια στον εξισλαμισμό της Δύσης» (PEGIDA), προχώρησε σε παραίτηση μετά από το σάλο που προκάλεσε η δημοσίευση φωτογραφίας του στο Διαδίκτυο, όπου είχε ποζάρει με μουστάκι και φράντζα α λα Χίτλερ. Οπως είπε, αυτό έγινε χάριν αστεϊσμού, αλλά στην πραγματικότητα δεν μπόρεσε να πείσει κανέναν, ενώ υπήρξαν αντιδράσεις και εντός του αντιδραστικού μορφώματος.

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-- Ο υπουργός Μεταφορών της Ινδονησίας Ιγνάσιους Τζόναν δήλωσε ότι το αεροπλάνο της AirAsia που συνετρίβη στις 28 Δεκέμβρη ανέπτυξε ιδιαίτερα υψηλή ταχύτητα, λίγο πριν τα ίχνη του χαθούν από τα ραντάρ. Ο αξιωματούχος ισχυρίστηκε ότι η ταχύτητα του αεροσκάφους έφτασε τα 6.000 πόδια το λεπτό, όταν ο μέσος όρος για τη συγκεκριμένη κατηγορία επιβατηγών είναι 1.000 - 2.000 πόδια το λεπτό.

ΟΤΑΒΑ.-- Οι καναδικές Αρχές εκκένωσαν χτες το απόγευμα το ξενοδοχείο Chimο Hotel στην Οτάβα, μετά από τον εντοπισμό «επικίνδυνων χημικών», και συνέλαβαν έναν άνδρα ως εμπλεκόμενο με την υπόθεση.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ