Πέμπτη 29 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΑΡΙΣΙ.-- Νέο ρεκόρ ανεργίας κατέγραψε η Γαλλία, όπου οι άνεργοι ξεπέρασαν τον περασμένο Δεκέμβρη τα 3,496 εκατομμύρια. Τόσους κατέγραψε η στατιστική υπηρεσία ως άτομα που αναζητούν εργασία και δεν είχαν καμία δραστηριότητα το συγκεκριμένο μήνα. Σε σχέση με το Δεκέμβρη του 2013, σημειώθηκε αύξηση κατά 5,7%. Αν προστεθούν και όσοι είχαν «περιορισμένη» δραστηριότητα, τότε οι άνεργοι φτάνουν τα 5,21 εκατομμύρια.

ΤΟΚΙΟ.-- Σε ακόμα 1.000 απολύσεις θα προχωρήσει ο ιαπωνικός κολοσσός «Sony» μέχρι το τέλος του οικονομικού έτους του 2016, κυρίως σε τμήματα των smartphones. Μόλις τον περασμένο Οκτώβρη είχε ανακοινώσει ότι θα κάνει 1.000 απολύσεις. Οι απολύσεις θα γίνουν επειδή εκτιμάται ότι υπάρχει μεγάλη «απόσταση» που χωρίζει τη «Sony» από ανταγωνιστές της, όπως η «Samsung» και η «Apple».

ΠΡΙΣΤΙΝΑ.-- «Ανησυχία» για τις προχτεσινές βίαιες διαδηλώσεις στο κέντρο της Πρίστινας από αντιπολιτευόμενα κόμματα των Κοσσοβάρων Αλβανών, με αφορμή τις δηλώσεις Σέρβου υπουργού της κοσσοβάρικης κυβέρνησης, εξέφρασε χτες η αποστολή του ΟΗΕ στο προτεκτοράτο (UNMIK). Στη διάρκεια των διαδηλώσεων τραυματίστηκαν και συνελήφθησαν πολλές δεκάδες άτομα. Επιπλέον, ο Κοσσοβάρος Αλβανός πρωθυπουργός, Ισα Μουστάφα, χαρακτήρισε τις διαδηλώσεις «απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης».

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Να επιτραπούν οι γεωτρήσεις πετρελαίου ανοιχτά των ακτών των ΗΠΑ στον Ατλαντικό, σε μία έκταση από τη Βιρτζίνια έως την πολιτεία της Τζόρτζια, ζήτησε χτες για δεύτερη φορά ο Αμερικανός Πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, με το «επιχείρημα» ότι θα είναι τάχα «μια ισορροπημένη προσέγγιση επενδύσεων». Η πρότασή του ωστόσο προκάλεσε νέες αντιδράσεις σε περιβαλλοντικές οργανώσεις.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ