Τρίτη 17 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΟΚΙΟ.-- Το τέταρτο τρίμηνο του 2014 η ιαπωνική οικονομία παρουσίασε ανάπτυξη κατά 0,6% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και 2,2% σε σχέση με την περασμένη χρονιά. Ωστόσο, οι ρυθμοί παραμένουν μικροί σε σχέση με τις προβλέψεις (που ήταν 0,9% και 3,7% αντίστοιχα). Η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει ότι η πολιτική της θα τερματίσει την ύφεση, ωστόσο οι δυσκολίες ανάκαμψης που εμφανίζει (ξανά μέσα σε λίγα χρόνια) η ιαπωνική οικονομία επιβεβαιώνουν ότι η κρίση αποτελεί συστατικό στοιχείο της καπιταλιστικής οικονομίας.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Το πρακτορείο «Σινχουά» μετέδωσε ότι ο πρώην αντιπρόεδρος της Λαϊκής Πολιτικής Συμβουλευτικής Συνδιάσκεψης, Σου Ρονγκ, αποπέμφθηκε από το ΚΚ Κίνας και παύτηκε από κάθε δημόσιο αξίωμα καθώς διώκεται με τις κατηγορίες της διαφθοράς και της κατάχρησης εξουσίας.

ΟΡΟΥΡΟ.-- Μεγάλα προβλήματα έχουν προκαλέσει τις τελευταίες μέρες οι σφοδρές βροχοπτώσεις στη Βολιβία, ιδιαίτερα στην περιοχή Ορούρο, όπου σημειώθηκαν και κατολισθήσεις εδαφών και 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν ενώ πάνω από 17.000 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για να σωθούν. Παρόμοια κατάσταση αντιμετωπίζει και η βόρεια επαρχία της Αργεντινής Κόρντοβα, όπου επίσης από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις 3 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και χιλιάδες απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Στην επαναφορά της χρήσης του θαλάμου αερίων, με τη χρήση αζώτου, προσανατολίζονται οι αρχές της Οκλαχόμα, που αναμένουν παράλληλα και την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για το αν μία από τις τρεις ουσίες που χρησιμοποιούνται στο φονικό κοκτέιλ με το οποίο τερματίζεται η ζωή των θανατοποινιτών παραβιάζει το αμερικανικό Σύνταγμα.

ΜΑΠΟΥΤΟ.-- Το θάνατο τουλάχιστον 28 ανθρώπων και σοβαρά προβλήματα υγείας σε πάνω από 2.400 άλλους προκάλεσε η επιδημία χολέρας που σαρώνει τη βόρεια Μοζαμβίκη, μετά τις πρόσφατες πλημμύρες στην περιοχή.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Δεκατρία άτομα (που σύμφωνα με το BBC ανήκουν μάλλον στην ίδια οικογένεια εργατών σε υφαντουργείο) σκοτώθηκαν μετά από κατάρρευση ενός τριώροφου κτιρίου στη βόρεια πολιτεία Ουτάρ Πραντές της Ινδίας. Τοπικοί αξιωματούχοι της αστυνομίας δήλωσαν ότι αναζητείται ο εργολάβος καθώς θεωρείται ότι το περιστατικό οφείλεται στη βιαστική κατασκευή του κτιρίου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ