Πέμπτη 16 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-- Η όξυνση του ανταγωνισμού των μονοπωλίων στο χώρο του ΙΝΤΕΡΝΕΤ και της τεχνολογίας αντανακλάται στη χτεσινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της ΕΕ να ξεκινήσει έρευνα για «παράβαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας» έναντι της Google, όσον αφορά το λειτουργικό σύστημα «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων Android και «την πιθανή κυρίαρχη θέση που έχει κατακτήσει στις αγορές υπηρεσιών διαδικτυακής αναζήτησης».

ΜΟΣΧΑ - ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Η ρωσική κρατική εταιρεία πυρηνικών αντιδραστήρων ROSATOM υπέγραψε χτες συμφωνία με τις νιγηριανές αρχές για τη δημιουργία τεσσάρων πυρηνικών σταθμών στη Νιγηρία συνολικού κόστους άνω των 80 δισ. δολαρίων, με στόχο την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος 4.800 ΜW ως το 2035, ώστε να εξασφαλιστεί ο τερματισμός των πολύωρων προβλημάτων στην ηλεκτροδότηση εκατομμυρίων νοικοκυριών.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Μια πιθανή, άγνωστη μέχρι σήμερα παρενέργεια της παρακεταμόλης, που φαίνεται πως εκτός από τον πόνο καταστέλλει και τις συναισθηματικές αντιδράσεις, φαίνεται πως ανακάλυψαν Αμερικανοί ερευνητές σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσαν στην επιστημονική επιθεώρηση «Psychological Science» και την οποία δημοσιοποίησε χτες η βρετανική εφημερίδα «Γκάρντιαν».

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις συνέλαβαν χτες στη Ναμπλούς της Δυτικής Οχθης 29 Παλαιστινίους, με την υποψία ότι ανήκουν στην ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς.

ΑΓΚΥΡΑ.-- Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως η χώρα του θα παραβλέψει την τοποθέτηση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη σφαγή των Αρμενίων το 2015 και φέρεται να δήλωσε σε δημοσιογράφους πως «ό,τι απόφαση κι αν λάβουν, θα μπει από το ένα αφτί και θα βγει από το άλλο». Στο μεταξύ, αναλυτές εκτιμούν ότι το κυβερνών AKP θα έχει πτώση 1% - 8% στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιούνη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ